Pesto
תפריט
א', 23 מרץ 2025, 23:39
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מוס שוקולד תפוזים עם בננות ואגוזים מסוכרים

   
מאת: tommf ::: צפיות: 9399   

מוס שוקולד תפוזים עם בננות ואגוזים מסוכרים
6 מנות
הכנה וקירור
עתיר פחמימות
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» קינוחים» או ארוחה קלה
 
מרכיבים
  • 450 גרם שוקולד מריר 70% מוצקים
  • 750 גרם שמנת מתוקה להקצפה
  • 1/2 כוס אבקת קקאו מובחרת
  • 1/2 כוס אספרסו או קפה שחור
  • 1/4 כוס מים
  • 5 כפות ליקר בננות
  • קליפה מ-2 תפוזים
  • 1 בננה בשלה רכה מרוסקת + 2 בננות יותר קשות
  • 1 חבילה אגוזים מסוכרים
דרך הכנה
  1. בתוך סיר כפול עם מים רותחים ממיסים את השוקולד עם הקקאו והקפה עד קבלת עיסה חלקה.
  2. מורידים מהאש ומערבבים פנימה את הבננה המרוסקת היטב עד קבלת עיסה חלקה.
  3. נותנים לתערובת להתקרר מעט.
  4. בקערה נפרדת מקציפים את השמנת עד קבלת קצץ יציב, ומערבבים פנימה את ליקר הבננות ואת קליפת התפוז.
  5. מקפלים לתוך הקצפת שליש מהשוקולד להשוואת טמפרטורות.
  6. לאחר מכן מקפלים פנימה את שאר השוקולד. מקפלים בזהירות לא לשבור את הקצף.
  7. פורסים את הבננות.
  8. מסדרים בכוסות יין גבוהות להגשה באופן הבא: כף אחת מוס, מעל כמה פרוסות בננות וכמה אגוזים, שכבה נוספת של מוס, שכבה נוספת בננות ואגוזים ומעל הכל שכבת מוס.
  9. מקררים לפחות 8 שעות.
  10. מגישים עם כמה בננות ואגוזים מעל ביחד עם אבקת קקאו.


הערות
ניתן גם לקשט עם קוקוס טחון או לערבב קוקוס פנימה לתוך המוס - כ-100 גרם - לאוהבי הקוקוס.
ניתן להחליף הבננות עם כל פרי אחר שאוהבים. ניסיתי עם אגסים ויצא מעולה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
tommf (מקצוענ/ית)
הי שרית, תודה רבה על המחמאות. מאחל כל טוב ושנה אזרחית טעימה ונהדרת לכולנו.
3
לטעמי , שילוב טעמים מושלם !
אהבתי, רוצה וחייבת להכין !
תודה על מתכון שמרגיש לי טעים ורק מקריאה...»»
2
tommf (מקצוענ/ית)
חג שמח לכל בני ישראל. שיהיה לנו רק טוב ורק אושר ואהבה. tommf
1
ואווו ניראה מעולה..מבטיחה לנסות תודה.
חג שמח לכולנו...
שונט
מוס שוקולד תפוזים עם בננות ואגוזים מסוכרים By , 2009-03-05T22:31:52+02:00 מוס שוקולד תפוזים עם בננות ואגוזים מסוכרים Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 450 גרם שוקולד מריר 70% מוצקים 750 גרם שמנת מתוקה להקצפה 1/2 כוס אבקת קקאו מובחרת 1/2 כוס אספרסו או קפה שחור 1/4 כוס מים ... Instructions: בתוך סיר כפול עם מים רותחים ממיסים את השוקולד עם הקקאו והקפה עד קבלת עיסה חלקה. מורידים מהאש ומערבבים פנימה את הבננה המרוסקת היטב עד קבלת עיסה חלקה. נותנים לת...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר