מוס שוקולד תפוזים עם בננות ואגוזים מסוכרים

6 מנות
הכנה וקירור
עתיר פחמימות

קושי: בינוני
» קינוחים» או ארוחה קלה
מרכיבים
- 450 גרם שוקולד מריר 70% מוצקים
- 750 גרם שמנת מתוקה להקצפה
- 1/2 כוס אבקת קקאו מובחרת
- 1/2 כוס אספרסו או קפה שחור
- 1/4 כוס מים
- 5 כפות ליקר בננות
- קליפה מ-2 תפוזים
- 1 בננה בשלה רכה מרוסקת + 2 בננות יותר קשות
- 1 חבילה אגוזים מסוכרים
דרך הכנה
- בתוך סיר כפול עם מים רותחים ממיסים את השוקולד עם הקקאו והקפה עד קבלת עיסה חלקה.
- מורידים מהאש ומערבבים פנימה את הבננה המרוסקת היטב עד קבלת עיסה חלקה.
- נותנים לתערובת להתקרר מעט.
- בקערה נפרדת מקציפים את השמנת עד קבלת קצץ יציב, ומערבבים פנימה את ליקר הבננות ואת קליפת התפוז.
- מקפלים לתוך הקצפת שליש מהשוקולד להשוואת טמפרטורות.
- לאחר מכן מקפלים פנימה את שאר השוקולד. מקפלים בזהירות לא לשבור את הקצף.
- פורסים את הבננות.
- מסדרים בכוסות יין גבוהות להגשה באופן הבא: כף אחת מוס, מעל כמה פרוסות בננות וכמה אגוזים, שכבה נוספת של מוס, שכבה נוספת בננות ואגוזים ומעל הכל שכבת מוס.
- מקררים לפחות 8 שעות.
- מגישים עם כמה בננות ואגוזים מעל ביחד עם אבקת קקאו.
הערות
ניתן גם לקשט עם קוקוס טחון או לערבב קוקוס פנימה לתוך המוס - כ-100 גרם - לאוהבי הקוקוס.
ניתן להחליף הבננות עם כל פרי אחר שאוהבים. ניסיתי עם אגסים ויצא מעולה.
ניתן להחליף הבננות עם כל פרי אחר שאוהבים. ניסיתי עם אגסים ויצא מעולה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


3
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- חריימה [אליאן] - דגים בנוסח טריפולטאי
- מאפה כרובית וגבינה [אבי מ.] - כמתאבן או כתוספת למנה עיקרית.
- קרם קרמל קל הכנה [אבי מ.] -
- בריוש [אבי מ.] - לחם צרפתי עשיר בחמאה.
- עוגת טריקולד גבינה [אבי מ.] - עוגת 3 שוקולדים קרה
- עוגת טירמיסו [אבי מ.] -
- סלט כרוב אדום ותפוחים [אבי מ.] -