Pesto
תפריט
ד', 22 מאי 2019, 22:58
110427 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת שוקולד ופירות יער

עוגה עשירה ברוטב פרי    

מאת: מוזית ::: צפיות: 3158   

עוגת שוקולד ופירות יער
12 מנות
30 דקות ופחות
ציון גולשים: 9
[1 מדרגים]
 
מרכיבים

מתאים לתבנית בגודל בינוני

לעוגה:

  • 200 גר' שוקולד מריר
  • 100 גר' חמאה
  • כוס קמח
  • 4 כפות קקאו
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 3/4 כפית אבקת אפיה
  • כפית תמצית רום

לסירופ:

  • 10 תותי שדה שטופים
  • 2 חופני פירות יער (אפשר קפואים)
  • 2 כפות ברנדי
  • חצי כוס סוכר
  • רבע כוס מים (בלבד)

 

דרך הכנה

לעוגה:

  1. להכנת העוגה ממיסים את השוקולד המריר והחמאה מעל סיר אדים או במיקרו.
  2. מוסיפים את  שאר החומרים לעוגה ובוחשים היטב את הכל בתוך קערה.
  3. מעבירים לתבנית משומנת ואופים למשך כחצי שעה או קצת יותר, עד שהעוגה מתייצבת בחום של כ-180 מע'.

את הסירופ מכינים רק לאחר שהעוגה הצטננה בחוץ.

לסירופ:

  1. שמים בסיר קטן את התותים שטופים וחתוכים לפרוסות ואת פירות היער, סוכר ומים ובוחשים הכל על אש קטנה עד שמתחיל להיווצר סירופ סמיך. 
  2. מורידים מהאש ומוסיפים את הברנדי בבחישה.
  3. את הנוזל הסמיך עם הפרי מפזרים באופן אחיד על פני העוגה.

מניחים לנוזל להספג בעוגה.

ניתן לקשט בפירות יער טריים נוספים מלמעלה.

הערות
עוגה קלה להכנה בטעם מיוחד-ניתן גם לאכול בעודה חמימה עם כדור גלידה/קצפת קרה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
ראובן מ. (עורך)
צריך שהבלילה תהיה לחה יותר, אחרת אבקת האפייה לא תופעל במלואה והעוגה תצא ייבשה.
אפשר לערבב את כל...»»
1
ציון 9
יצא טעים מאוד. אבל יש לי שאלה לגבי העוגה- הבלילה יצאה מאוד כבדה,דביקה וסמיכה, שהיה קשה לפזר באופן אחיד...»»
עוגת שוקולד ופירות יער By , 2009-03-04T18:15:47+02:00 עוגת שוקולד ופירות יער עוגה עשירה ברוטב פרי Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 12 Tags: none Ingredients: - מתאים לתבנית בגודל בינוני לעוגה: 200 גר' שוקולד מריר 100 גר' חמאה כוס קמח 4 כפות קקאו 3/4 כוס סוכר ... Instructions: לעוגה: להכנת העוגה ממיסים את השוקולד המריר והחמאה מעל סיר אדים או במיקרו. מוסיפים את  שאר החומרים לעוגה ובוחשים היטב את הכל בתוך קערה. מעבירים ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר