תפוחי אדמה צלויים בתנור ברוזמרין, שמן זית ותבלינים
קריספיים בחוץ ורכים בפנים - תענוג

7 מנות
אפיה משולב
בריאות

קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[3 מדרגים]
מרכיבים
- 7 תפוחי אדמה גדולים שטופים בקליפתם
- 1.5 כפיות טובות שום גבישי
- 1 כפית טובה גריל עוף
- 1 כפית טובה פפריקה מתוקה
- 1 כפית שטוחה צ'ילי גרוס - לא לוותר
- 1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס טרי
- עלים מ-2 ענפי רוזמרין טרי
- מלח לפי הטעם
- 1/2 כוס שמן זית
דרך הכנה
- שוטפים היטב את תופחי האדמה בקליפתם עם סקוצ' וסבון ומנקים עם סכין מכתמים שחורים וכולי.
- חותכים כל תפוח אדמה ל-8: שני חיתוכי אורך ואחד רוחב.
- מכניסים את תפוחי האדמה לקערת עבודה, מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב.
- מכניסים את קערת העבודה למיקרו ל-10 דקות.
- מערבבים היטב ומכניסים לעוד 10 דקות.
- מעבירים הכל לתבנית אפייה עם נייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לחצי שעה עד 40 דקות עד שתפוחי האדמה מזהיבים.
הערות
כל-כך טעימים שאי-אפשר להפסיק לאכול.
מעולה במקום צ'יפס ופחות משמין.
מעולה במקום צ'יפס ופחות משמין.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- לחמניות לפסח [אבי מ.] - לחמניות קמח מצה מבצק רבוך.
- דג סלמון בתנור [אבי מ.] - פילה דג סלמון אפוי בתנור, מתכון של ניקי
- עוגת כושית מדהימה [התנתקות] - טעימה מאוד
- רוסטביף - בשר צלוי בתנור [אבי מ.] - רוסטביף אנטריקוט צלוי בתנור ומוגש פרוס.
- סלט עגבניות שרי עם בזיליקום [זעבון] - מבית היוצר של יוכי כהן
- עוגת מייפל [milky] -
- אוסובוקו עגל [אבי מ.] - מנה בשר איטלקית מעולה.