גפילטע פיש - האלטרנטיבה
נמאס לכם לגלות עצמות וקשקשים בקציצת הדג המסורתית שלכם? לא בטוחים מה הקצב טחן לכם?! ברוכים הבאים לאלטרנט-פיש...
* צילום התוצאה
18 מנות
דל שומן
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» מתאבנים» או צהריים - ערב
מרכיבים
אנחנו מחליפים את הדג הטחון בפילה דג לפי טעמכם. אני משתמש בסוג Catfish.
אין כאן מינון מדוייק, כי מדובר ברגש יהודי עמוק, תחושה כמותית (מי יבוא?) ואילתור מטבחי נועז, אבל אל חשש - זה הולך להיות להיט, ונראה ונטעם כמו הנטחן.
אין כאן מינון מדוייק, כי מדובר ברגש יהודי עמוק, תחושה כמותית (מי יבוא?) ואילתור מטבחי נועז, אבל אל חשש - זה הולך להיות להיט, ונראה ונטעם כמו הנטחן.
1 קג' פילה דג נקי מכל
1 כף קמח מצה
1 ביצה
2 בצלים גדולים לבנים
2 בצלים גדולים לבנים
שלשה גזרים מנוקים וקטומי ראש
כוס פירורי לחם, אפשר שבמהלך ההכנה נידרש לעוד.
1/2 כפית מלח
כוס פירורי לחם, אפשר שבמהלך ההכנה נידרש לעוד.
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר
פלפל שחור גרוס
אבקת מרק עוף
50 גרם חמאה
פלפל שחור גרוס
אבקת מרק עוף
50 גרם חמאה
אופציה
שמיר קצוץ דק
שמרי בירה להעשרה
שמיר קצוץ דק
שמרי בירה להעשרה
דרך הכנה
הכנת הקציצות
במעבד מזון מרסקים בצל אחד (רצוי לחתוך קצת לפני ההכנסה, לא להכניס שלם), מוסיפים לו חצי כפית פלפל גרוס, 1/4 כפית מלח, כפית סוכר.
לאחר שהכל נראה מרוסק למשעי, מכניסים חתיכות מדג הפילה, מריצים את המעבד עוד קצת עד שהתערובת אחידה וללא גושים.
מוסיפים את הביצים, קמח המצה, כוס פירורי לחם.
לאחר שהכל נראה מרוסק למשעי, מכניסים חתיכות מדג הפילה, מריצים את המעבד עוד קצת עד שהתערובת אחידה וללא גושים.
מוסיפים את הביצים, קמח המצה, כוס פירורי לחם.
אם מעשירים עם שמרי בירה, זה הזמן לצרף אותם לחבורה.
מריצים במהירות בינונית ובודקים מדי פעם אם התערובת דביקה מידי לאצבעות. אם כן מוסיפים פירורי לחם (אפשר גם קמח במקרה חירום). אבל, לא חייב להיות יבש יתר על המידה.
בשלב זה אם הבישול נדחה, יש להאחסן את התערובת במקרר.
בישול
מריצים במהירות בינונית ובודקים מדי פעם אם התערובת דביקה מידי לאצבעות. אם כן מוסיפים פירורי לחם (אפשר גם קמח במקרה חירום). אבל, לא חייב להיות יבש יתר על המידה.
בשלב זה אם הבישול נדחה, יש להאחסן את התערובת במקרר.
בישול
במחבת עמוק מצופה טפלון (או כלי רחב ועמוק דומה. סיר יהיה קצת מיותר, וכלי מתכת לא עושה חסד עם הטעם..), מכניסים מים מסוננים לגובה5 ס"מ בערך (למעשה נצטרך לכסות את הקציצות, וזה יהיה קנה המידה מעכשיו).
חותכים רצועות בצל (לא לרסק, אלא פלחים מפורקים ביד).
חותכים פרוסות עגולות מהגזרים.
חותכים רצועות בצל (לא לרסק, אלא פלחים מפורקים ביד).
חותכים פרוסות עגולות מהגזרים.
מניחים בכלי הבישול את הגזר והבצל המטופלים, את החמאה וכפית אבקת מרק עוף (מי שיש לו בעיה, שלא ישים אבקת מרק).
מבזיקים פלפל שחור גרוס ושמיר קצוץ לתוך הסיר. הכמות - לטעמכם.
מביאים לרתיחה ראשונית ומורידים קצת.
אקשן
מהתערובת תולשים גושים להכנת הקציצות.
מהדקים כל גוש ביד כמה פעמים עד שהכל יצבי ואינו מתפרק. מגלגלים ביד למעין צינור, מועכים את הגוש כך שמתקבלת קציצה שטוחה מעויינת או מאורכת.
מניחים בתוך כלי הבישול, אחת אחת. לא מומלץ יותר משכבת בישול אחת.
להפוך מידי פעם עד שהקציצה תופסת נפח קצת.
כשהקציצה נראית מוכנה (שיקום מי שיודע מתי... אבל האמת שדג לא צריך הרבה, אחרת הכל מכווץ ומהודק מדי), שולפים אותה ומינחים בקערת הגשה, המספיקה לשתי קומות של קציצה.
כך מכינים את כולן, ולאחר שהן יושבות בקערה, שופכים את תוכן כלי הבישול לתוך הקערה, מעל כל הקציצות בצורה שווה, כך שהן תכוסה בגזרים, בבצלים ובציר הבישול.
לכסות בניילון צמיד ולהשאיר לצינון, ומשם למקרר.
מבזיקים פלפל שחור גרוס ושמיר קצוץ לתוך הסיר. הכמות - לטעמכם.
מביאים לרתיחה ראשונית ומורידים קצת.
אקשן
מהתערובת תולשים גושים להכנת הקציצות.
מהדקים כל גוש ביד כמה פעמים עד שהכל יצבי ואינו מתפרק. מגלגלים ביד למעין צינור, מועכים את הגוש כך שמתקבלת קציצה שטוחה מעויינת או מאורכת.
מניחים בתוך כלי הבישול, אחת אחת. לא מומלץ יותר משכבת בישול אחת.
להפוך מידי פעם עד שהקציצה תופסת נפח קצת.
כשהקציצה נראית מוכנה (שיקום מי שיודע מתי... אבל האמת שדג לא צריך הרבה, אחרת הכל מכווץ ומהודק מדי), שולפים אותה ומינחים בקערת הגשה, המספיקה לשתי קומות של קציצה.
כך מכינים את כולן, ולאחר שהן יושבות בקערה, שופכים את תוכן כלי הבישול לתוך הקערה, מעל כל הקציצות בצורה שווה, כך שהן תכוסה בגזרים, בבצלים ובציר הבישול.
לכסות בניילון צמיד ולהשאיר לצינון, ומשם למקרר.
הערות
* אם פעולת ההכנה של הקציצות ביד קצת דביקה, מרטיבים את כפות הידיים מדי פעם במים או בשמן חסר טעם.
* יש לדאוג ש-מי הבישול יכסו בתמידות את הקציצות.
* יש לדאוג ש-מי הבישול יכסו בתמידות את הקציצות.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פאי קרמל אגוזים ושוקולד [אבי מ.] -
- גולש הונגרי-הודי [אבי מ.] - מה שהופך את גרסת הגולש הזאת לגרסה הודית הוא השימוש בקרי
- מרובעי מרנג ופירות [אבי מ.] - קינוח מרנג ופירות ללא קרם
- ערמונים מסוכרים [אבי מ.] - ערמונים מסוכרים בסירופ.
- סירות תפוחי אדמה [אבי מ.] -
- איטריות אורז וירקות [אבי מ.] - מתכון קוראני.
- עוגת תותים וקצפת [אבי מ.] -