מוסקה

12 מנות
בישול

קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
מרכיבים
3 חצילים גדולים
למלית:
1 בצל פרוס
4 כפות שמן לטיגון
500 גר' בשר טחון
2 שיני שום
1/4 כפית אורגנו
1/4 כפית טימין
מלח, פלפל שחור
1/2 1 כוסות עגבניות קלופות משומרות
3 עגבניות פרוסות לרוחב
לרוטב:
50 גר' מרגרינה
2כפות קמח
1/2 כוס מים
1/2 כוס שמנת צמחית
2 ביצים
מלח
דרך הכנה
פורסים את החצילים לאורך בעובי 1 ס"מ , מפזרים מעט מלח ומניחים במסננת הוצאת הנוזלים המרירים.
שוטפים את החצילים ומיבשים במגבת ומטגנים משני הצדדים ומניחים על נייר מגבת לספיגת השמן.
באותו מחבת מטגנים את הבצל עד שמזהיב ומוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן כ-5 דקות תוך כדי בחישה, מוסיפים את שאר החומרים למילוי וממשיכים לבשל כחצי שעה.
בסיר קטן ממיסים את המרגרינה ומוסיפים את הקמח , מערבבים, מוסיפים את המים והשמנת תוך כדי בחישה מתמדת עד לקבלת רוטב סמיך. מסירים מהאש ומוסיפים לרוטב את הביצים הטרופות ובוחשים היטב.
בתבנית גדולה חסינת-אש מניחים שליש מהחצילים שוטחים חצי מכמות המלית מכסים בחצי מהעגבניות הפרוסות, יוצקים חצי מהרוטב ומניחים שכבת חצילים מלית ועגבניות, ושוב בשכבת חצילים ורוטב בלבד.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-45 דקות.
חותכים לריבועים ומגישים חם.
שוטפים את החצילים ומיבשים במגבת ומטגנים משני הצדדים ומניחים על נייר מגבת לספיגת השמן.
באותו מחבת מטגנים את הבצל עד שמזהיב ומוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן כ-5 דקות תוך כדי בחישה, מוסיפים את שאר החומרים למילוי וממשיכים לבשל כחצי שעה.
בסיר קטן ממיסים את המרגרינה ומוסיפים את הקמח , מערבבים, מוסיפים את המים והשמנת תוך כדי בחישה מתמדת עד לקבלת רוטב סמיך. מסירים מהאש ומוסיפים לרוטב את הביצים הטרופות ובוחשים היטב.
בתבנית גדולה חסינת-אש מניחים שליש מהחצילים שוטחים חצי מכמות המלית מכסים בחצי מהעגבניות הפרוסות, יוצקים חצי מהרוטב ומניחים שכבת חצילים מלית ועגבניות, ושוב בשכבת חצילים ורוטב בלבד.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-45 דקות.
חותכים לריבועים ומגישים חם.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מרק ברוקולי ותירס [אבי מ.] -
- רוטב צימיצורי [אבי מ.] - רוטב להשריה או כתוספת למאכלי גריל.
- עוגת קוקוס [אבי מ.] - עוגת טורט קוקוס קלילה.
- פנקייקס (חביתיות) [אבי מ.] -
- פשטידת תרד [אבי מ.] - פשטידת תרד שמתאימה גם לפסח.
- עוגת לימון לחה [אבי מ.] - עוגת לימון בחושה קלת הכנה מועשרת בסירופ לימון.
- עוף אפוי עם תפו"א ובצל בטעם מתקתק [סביון] -