מוסקה

12 מנות
בישול

קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
מרכיבים
3 חצילים גדולים
למלית:
1 בצל פרוס
4 כפות שמן לטיגון
500 גר' בשר טחון
2 שיני שום
1/4 כפית אורגנו
1/4 כפית טימין
מלח, פלפל שחור
1/2 1 כוסות עגבניות קלופות משומרות
3 עגבניות פרוסות לרוחב
לרוטב:
50 גר' מרגרינה
2כפות קמח
1/2 כוס מים
1/2 כוס שמנת צמחית
2 ביצים
מלח
דרך הכנה
פורסים את החצילים לאורך בעובי 1 ס"מ , מפזרים מעט מלח ומניחים במסננת הוצאת הנוזלים המרירים.
שוטפים את החצילים ומיבשים במגבת ומטגנים משני הצדדים ומניחים על נייר מגבת לספיגת השמן.
באותו מחבת מטגנים את הבצל עד שמזהיב ומוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן כ-5 דקות תוך כדי בחישה, מוסיפים את שאר החומרים למילוי וממשיכים לבשל כחצי שעה.
בסיר קטן ממיסים את המרגרינה ומוסיפים את הקמח , מערבבים, מוסיפים את המים והשמנת תוך כדי בחישה מתמדת עד לקבלת רוטב סמיך. מסירים מהאש ומוסיפים לרוטב את הביצים הטרופות ובוחשים היטב.
בתבנית גדולה חסינת-אש מניחים שליש מהחצילים שוטחים חצי מכמות המלית מכסים בחצי מהעגבניות הפרוסות, יוצקים חצי מהרוטב ומניחים שכבת חצילים מלית ועגבניות, ושוב בשכבת חצילים ורוטב בלבד.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-45 דקות.
חותכים לריבועים ומגישים חם.
שוטפים את החצילים ומיבשים במגבת ומטגנים משני הצדדים ומניחים על נייר מגבת לספיגת השמן.
באותו מחבת מטגנים את הבצל עד שמזהיב ומוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן כ-5 דקות תוך כדי בחישה, מוסיפים את שאר החומרים למילוי וממשיכים לבשל כחצי שעה.
בסיר קטן ממיסים את המרגרינה ומוסיפים את הקמח , מערבבים, מוסיפים את המים והשמנת תוך כדי בחישה מתמדת עד לקבלת רוטב סמיך. מסירים מהאש ומוסיפים לרוטב את הביצים הטרופות ובוחשים היטב.
בתבנית גדולה חסינת-אש מניחים שליש מהחצילים שוטחים חצי מכמות המלית מכסים בחצי מהעגבניות הפרוסות, יוצקים חצי מהרוטב ומניחים שכבת חצילים מלית ועגבניות, ושוב בשכבת חצילים ורוטב בלבד.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-45 דקות.
חותכים לריבועים ומגישים חם.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- עוגת שלושת המוסים - טריקולד [אבי מ.] -
- סברינה [לינואל] - עוגת קרם
- בריגדרוס [אבי מ.] -
- אראנצ'יני - כדורי אורז סיציליאנים [אבי מ.] - גירסה במלית גבינה ובמלית בשר.
- עוגת 3 שכבות גבינה שוקולד [אבי מ.] - עוגת שוקולד וגבינה מצוינת
- עוגת שיש מעולה [דינהצדיקה] - עוגה טעימה ביותר
- ירקות עם בשר מוקפץ בסגנון סיני [IALIN] - מוקפץ סיני של דלית