מנסף- כבש מבושל עם אורז ובשר טחון
מעדן לטורפי העל שבינינו האוהבים בשר ועוד בשר.

7 מנות
בישול
עתיר חלבון

קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
מרכיבים
- 2 ק"ג בשר כבש חתוך לקוביות לא קטנות
- 1/2 ק"ג בשר בקר טחון - לא רזה
- 2 כוסות אורז פרסי
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות
- 1 פלפל צ'ילי קטן מנוקה מגרעינים וחתוך לקוביות קטנות
- 1 כפית הל טחון
- 1 כפית כמון
- 2 כפיות טובות כרכום
- 1 גזר גדול חתוך לפרוסות
- 1 סלסלת פטריות שמפניון חתוכות לחצאים
- 1 פלפל ירוק גדול חתוך לקוביות לא קטנות
- 1/2 כוס צנוברים קלויים
- 1/2 כוס כוסברה טרייה קצוצה דק
- 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק
דרך הכנה
- בסיר גדול מחממים 1/2 כוס שמן זית ומוסיפים את קוביות הכבש. מבשלים עד שהבשר משנה צבעו לחלוטין.
- מוסיפים מים חמים עד מעט מעל לגובה הבשר ומרתיחים.
- מסירים את הקצף שנוצר, מוסיפים את ההל, הכרכום, מלח ופלפל שחור לפי הטעם, ומבשלים על אש בינונית קטנה עם חצי מכסה כשעתיים וחצי, עד שהבשר מתרכך.
- מסננים את נוזלי הבישול ושומרים אותם.
- בסיר נפרד מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את השום, הגזר, הפטריות, הפלפל הירוק והצ'ילי וממשיכים לטגן עוד כמה דקות.
- מוסיפים את הבשר ומערבבים היטב עם כף מעץ ומועכים את הגושים שנוצרים.
- מוסיפים את הכמון, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם, ומבשלים כ-15 דקות תוך כדי ערבוב עד שהבשר מוכן.
- בסיר נפרד מבשלים את האורז עם 4 כוסות ממי בישול הבשר, מלח ופלפל שחור לפי הטעם ו-1 כפית שטוחה כרכום עד שמוכן.
- צורת הגשה: על מגש גדול מפזרים את האורז, מעליו את הבשר הטחון, מעליו את בשר הכבש והרוטב. מעל הכל מפזרים בצל ירוק קצוץ, כוסברה טרייה קצוצה דק וצנוברים ומגישים.
הערות
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- Spanakopita מאפה תרד יווני [אבי מ.] -
- ממרח אגוזי פקאן בטעם כבד [אבי מ.] -
- ריבועי מעדן שוקולד אבי [אבי מ.] -
- אורז בסמטי עם קשיו ואפונה [אבי מ.] -
- כיסונים ממולאים אפויים [אבי מ.] - כיסונים אפויים במליות שונות.
- עוגת סברינה [anat38] -
- בייגל [אבי מ.] -