Pesto
תפריט
ד', 16 אוק 2019, 06:33
110434 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

סלט חצילים בניחוח הדרים

סלט חצילים    

מאת: יניב המגניב ::: צפיות: 3259   

סלט חצילים בניחוח הדרים
טיגון
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» סלטים
 
מרכיבים
  • שני חצילים בינונים
  • 5-10 שיני שום
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • מיץ מתפוז אחד גדול
  • מלח פלפל לפי הטעם
  • כף עלי בזילקום קצוצים
דרך הכנה
  1. פורסים את החציל לפרוסות בעובי של 1 ס"מ מניחים על גבי צלחת ומפזרים מעליהם מעט מלח משאירים כך למשך כ שעה
  2. במחבת שטוחה שמים מעט שמן ומטגנים את החצילים משני הדדים עד להשחמה להזהר לא לשרוף את החצילים לאחר הטיגון מניחים את החצילים על נייר סופג על מנט לספוג את השמן מניחים בצד עד שיתקררו
  3. שמים בקערה את רסק העגבניות קוצצים לתוכה את השום מוזגים את מיץ התפוז מוסיפים את עלי הבזיליקום מלח ופלפל כוס מים ומערבבים הרוטב צריך להיות מעט סמיך
  4. לוקחים כלי שטוח עם מכסה מסדרים שכבה של חצילים ומעליהם מורחים עם כף מעט מהרוטב וכך הלאה סוגרים את הכלי עם המכסה ומניחים במקרר למשך כשעתיים
  5. בתיאבון

 

הערות

הולך נהדר עם פרוסת חלה טריה

ניתן להוסיף עוד סוגים של עישבי תיבול לפי ראות עניכם

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
הארה לגבי טיגון החצילים, כדאי ורצוי להניח את פרוסות החצילים עם המלח בתוך מסננת לפחות ל - 10 שעות. אני...»»
סלט חצילים בניחוח הדרים By , 2009-01-29T18:51:34+02:00 סלט חצילים בניחוח הדרים סלט חצילים Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 0 Tags: none Ingredients: - שני חצילים בינונים 5-10 שיני שום 3 כפות רסק עגבניות מיץ מתפוז אחד גדול מלח פלפל לפי הטעם כף עלי בזילקום קצוצים ... Instructions: פורסים את החציל לפרוסות בעובי של 1 ס"מ מניחים על גבי צלחת ומפזרים מעליהם מעט מלח משאירים כך למשך כ שעה במחבת שטוחה שמים מעט שמן ומטגנים את החצילים משני הדדים עד להשחמ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר