Pesto
תפריט
ו', 29 מאי 2020, 20:48
110453 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פרגיות במילוי אורז ופירות יבשים

מנה חגיגית ומענגת עם טוויסט מיוחד, מתאימה כמובן לטו בשבט אבל טעימה ומרשימה כל השנה.    

מאת: meital_m55 ::: צפיות: 3829   

* תמונה להמחשה
פרגיות במילוי אורז ופירות יבשים
6 מנות
30 דקות עד שעתיים
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 3 פרגיות שלמות
  • חצי כוס שמן זית
  • חצי כוס יין לבן יבש
  • 100 גרם דבש

למילוי:
  • חצי קג' אורז בסמטי
  • חצי ליטר מים-רותחים
  • שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 250 גרם של תערובת פירות יבשים קצוצים-משמשים, דבלות ,תמרים, שזיפים, כל מה שבא
  •  100 גרם צנוברים
  • קלויים
  • 2 בצלים קצוצים דק 3 שיני שום קצוצות
דרך הכנה
1. שוטפים ומייבשים את הפרגיות.

המילוי:

  1. בסיר-מטגנים את האורז בשמן זית-עד שמתחמם,
  2. מוסיפים בזהירות מים רותחים וכפית שטוחה של מלח גס.
  3. מכסים ומבשלים שבע דקות,
  4. מסירים מהאש.
  5. אם נשארו מים-שופכים אותם,משאירים את הסיר מכוסה .
  6. מטגנים במחבת בצל עד להזהבה,
  7. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כמה שניות-להיזהר שלא יישרף !
  8. מוסיפים את תערובת הפירות היבשים,ממליחים בעדינות ומפלפלים,
  9. מקפיצים כדקה ומסירים מהאש,מוסיפים את הצנוברים.
  10. מערבבים את כל התערובת עם האורז.

הפרגיות:

  1. מערבבים את היין הלבן והדבש עד שמתאחדים,
  2. מוסיפים תוך כדי ערבוב את שמן הזית.
  3. מושחים את הפרגיות עם הרוטב- מבפנים ומבחוץ.
  4. את שארית הרוטב שומרים.
  5. ממלאים את הפרגיות בתערובת האורז,
  6. מניחים על תבנית משומנת בשמן זית.
  7. אופים כשעה-שעה ורבע ב-180 מעלות.

*במהלך הבישול-

  1. חוזרים ומושחים את הפרגיות ברוטב ובמיצי הבישול.
  2. אחרי כחצי שעה הופכים את העוף וממשיכים לאפות עוד כחצי שעה .
בתיאבון!
הערות
המתכון הנ"ל באדיבות קייטרינג "מולי ומיכל"
טלפון- 04-9541052
http://www.mitchatnim.co.il/members/mulimichal/
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
פרגיות במילוי אורז ופירות יבשים By , 2009-01-27T10:57:14+02:00 פרגיות במילוי אורז ופירות יבשים מנה חגיגית ומענגת עם טוויסט מיוחד, מתאימה כמובן לטו בשבט אבל טעימה ומרשימה כל השנה. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 3 פרגיות שלמות חצי כוס שמן זית חצי כוס יין לבן יבש 100 גרם דבש למילוי: חצ... Instructions: 1. שוטפים ומייבשים את הפרגיות. המילוי: בסיר-מטגנים את האורז בשמן זית-עד שמתחמם, מוסיפים בזהירות מים רותחים וכפית שטו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר