קובה בורגול מטוגנת
* צילום התוצאה: י.מנשרוף

30 מנות
טיגון

קושי: מתקדם
» מתאבנים» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 1/2 קג' בורגול דק
- מים פושרים
- 2 כפות קמח
- מלח ופלפל
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- מעט שמן לטיגון
- 1/2 קג' בשר עגל טחון גס*
- 2 כפיות פטרוזיליה
- מלח ופלפל שחור
- 1 כפית בהרט
- 50 גרם צנוברים מטוגנים קלות
- שמן לטיגון עמוק
- *ניתן להחליף את הבשר בפתיתי סויה טחונים דק
דרך הכנה
- מכסים את הבורגול במים פושרים ומניחים כחצי שעה.
- לאחר שהבורגול ספג את המים מוסיפים עוד כוס מים ומניחים לחצי שעה נוספת.
- כשהבורגול תפוח מוסיפים את הקמח, לשים עד שנוצר בצק שאפשר להכין ממנו קציצות ומכסים בניילון נצמד.
- למלית: מטגנים את הבצלים במעט שמן עד שהם מזהיבים. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהנוזלים מתאדים. מוסיפים את הפטרוזיליה, מלח ופלפל, הבהרט והצנוברים.
- יוצרים מתערובת הבורגול כדורים.
- יוצרים בכל כדור חור עמוק, מעמיקים ומשטחים את הדפנות כך שתישאר רק מעטפת דקה, ממלאים במלית וסוגרים היטב.
- מטגנים בשמן עמוק, מוציאים ומניחים על נייר מגבת לספיגת עודפי השמן.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- מרק תירס ב-5 דקות [רוזליזה] - מרק תירס פרווה
- נגיסי עוף ברוטב שום [אבי מ.] - נגיסי עוף בציפוי פריך בטיגון עמוק ורוטב שום
- פשטידת ירקות יוונית [אבי מ.] -
- סלט עוף פיקנטי [אבי מ.] - סלט קל הכנה, 340 קלוריות למנה.
- פרפה שוקולד לבן [אבי מ.] -
- עוגת קקאו שוקולד [אבי מ.] -
- לחמניות גבינה [אבי מ.] -