פרחי כרובית ממולאים
פרחי כרובית ממולאים בבשר טחון ברוטב עגבניות
* תמונה להמחשה

8 מנות

קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
- 1 כרובית בינונית
- 1/2 קג' בשר טחון (בקר או מעורב בקר ועוף)
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 1 תפוח אדמה מבושל
- 1 ביצה
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 2 ביצים טרופות
- קמח
- 3 כפות שמן
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- 1 קופסה קטנה עגבנוית כתושות
- 1 כף רסק עגבניות
- 2 כפיות סוכר
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
- 1 כף בזיליקום טרי קצוץ או 1/2 כפית יבש
דרך הכנה
- מפרקים את הכרובית לפרחים גדולים, מבשלים במים מומלחים עד להרככות, מוציאים ומסננים מהמים, לא לבשל יתר על המידה.
- בקערה מועכים את תפוח האדמה למחית גסה, מערבבים עם הבשר, הבצל, הביצה, הפטרוזיליה, המלח והפלפל עד לקבלת עיסה אחידה.
- ממלאים כל פרח כרובית בבשר בין הפרחים הקטנים בעדינות מבלי לפרק את הפרח, אם נשאר בשר מצמידים לכרוביות ומהדקים מעט, מניחים בצלחת.
- מחממים שמן בגובה 1 ס"מ במחבת, מגלגלים כל פרח כרובית ממולא בקמח, מנערים את העודפים וטובלים בביצים הטרופות, חוזרים על הפעולה שוב ומניחים לטיגון במחבת, מטגנים מכל הצדדים עד להזהבה ומוציאים לצלחת.
- מכינים את הרוטב, מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים את השום וטגנים מעט, מוסיפים את העגבניות הכתושות והרסק ומערבבים, מוסיפים את הבזיליקום והסוכר ומבשלים כ-5 דקות, מערבבים מדי פעם ומוסיפים מעט מים אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ואת הפטרוזיליה.
- מניחים את הכרוביות הממולאות בתוך הרוטב ומוסיפים מים בכדי שהרוטב יגיע למחצית גובה הכרוביות, מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-20 דקות, הופכים במחצית זמן הבישול את הכרוביות בעדינות.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- רוטב בולונז [oved.shina] - רוטב בולונז
- חציל חם בטחינה [אורן בר] - מעדן
- מרובעי גבינה וריבה [אבי מ.] -
- סלט פסטה יווני [אבי מ.] -
- צלי בקר וירקות [אבי מ.] - צלי קוביות בשר בקר וירקות
- פאי חצילים פלפלים וגבינה [אבי מ.] -
- עוגת דבש קקאו חגיגית [אבי מ.] -