פרחי כרובית ממולאים
פרחי כרובית ממולאים בבשר טחון ברוטב עגבניות
* תמונה להמחשה

8 מנות

קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
- 1 כרובית בינונית
- 1/2 קג' בשר טחון (בקר או מעורב בקר ועוף)
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 1 תפוח אדמה מבושל
- 1 ביצה
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 2 ביצים טרופות
- קמח
- 3 כפות שמן
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- 1 קופסה קטנה עגבנוית כתושות
- 1 כף רסק עגבניות
- 2 כפיות סוכר
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
- 1 כף בזיליקום טרי קצוץ או 1/2 כפית יבש
דרך הכנה
- מפרקים את הכרובית לפרחים גדולים, מבשלים במים מומלחים עד להרככות, מוציאים ומסננים מהמים, לא לבשל יתר על המידה.
- בקערה מועכים את תפוח האדמה למחית גסה, מערבבים עם הבשר, הבצל, הביצה, הפטרוזיליה, המלח והפלפל עד לקבלת עיסה אחידה.
- ממלאים כל פרח כרובית בבשר בין הפרחים הקטנים בעדינות מבלי לפרק את הפרח, אם נשאר בשר מצמידים לכרוביות ומהדקים מעט, מניחים בצלחת.
- מחממים שמן בגובה 1 ס"מ במחבת, מגלגלים כל פרח כרובית ממולא בקמח, מנערים את העודפים וטובלים בביצים הטרופות, חוזרים על הפעולה שוב ומניחים לטיגון במחבת, מטגנים מכל הצדדים עד להזהבה ומוציאים לצלחת.
- מכינים את הרוטב, מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים את השום וטגנים מעט, מוסיפים את העגבניות הכתושות והרסק ומערבבים, מוסיפים את הבזיליקום והסוכר ומבשלים כ-5 דקות, מערבבים מדי פעם ומוסיפים מעט מים אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ואת הפטרוזיליה.
- מניחים את הכרוביות הממולאות בתוך הרוטב ומוסיפים מים בכדי שהרוטב יגיע למחצית גובה הכרוביות, מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-20 דקות, הופכים במחצית זמן הבישול את הכרוביות בעדינות.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת שייש גבינה ושוקולד [אבי מ.] -
- מרק שורשים חורפי [tommf] - כמה קל כמה טעים ובריא
- מרק כתום [לינדה7] - מרק עדשים כתומים
- עוגת אגוזים מתובלת [אבי מ.] - עוגת אגוזים עשירה ומתובלת בתבלינים.
- חזה עוף בקארי ירוק וחלב קוקוס [tommf] - מנה מדהימה בטעמי תאילנד
- שושני שמרים במילוי קרם פטיסייר ושוקולד צ'יפס [mirich] -
- טרפלס קרמל [אבי מ.] -