חמין עם ה"מתוק" של שרה פלג
כופתאות שמשדרגות ת'חמין ברמות
* המחשה: By Gilabrand, via Wikimedia Commons

1 מנות

מרכיבים
- שעועית/חומוס לפי החשק
- בשר + עצם
- תפוחי אדמה (עדיף קטנים)מקולפים
- ביצים שבושלו מעט קודם
- ל"מתוק" - 2 בצלים קצוצים דק, שליש כוס שמן, קנמון וסוכר על פי הצורך, צימוקים (לא חייבים) קמח לפי הצורך.
- מים לכיסוי
- מלח, פלפל לפי הטעם
הערה: הדגש במתכון זה הוא על ה"מתוק". כל שאר המרכיבים וההרכבים לשיקולכם האישי.
דרך הכנה
- מכניסים לסיר גדול שעועית ו/או חומוס
- מניחים על השעועית בשר ועצם
- מניחים מעל את תפוחי האדמה המקולפים (עדיף קטנים)
- ממלאים מים בכמות הזהה לכל חמין אחר וממליחים.
- נותנים לכל זאת להתחמם ולהגיע לרתיחה ומנמיכים את האש.
- מכינים את ה"מתוק" - מטגנים את הבצלים בשמן, כשהם עשויים טוב (רק לא שרופים...) מדללים במים, מוסיפים כף או שתיים סוכר, מעט מלח, קנמון בנדיבות וצימוקים (אם בא לכם). מערבבים את כול העיסה ואז מכניסים קמח לאט עד לקבלת גוש. (לא קשה ובעצם רך ושמנוני למגע). הכנת ה"מתוק" משתפרת עם הזמן... עודף שמן גורם לתוצר הסופי להיות כהה במיוחד ואף עלול לגרום לצרבת... עודף קמח יעשה אותו קשה וכן הלאה. אין כמויות מדוייקות וזה נעשה כמו שאומרים לפי התחושה.בקיצור יוצרים 3-4 כדורים (או אחד גדול) ומניחים מעל המים בסיר.
- מפזרים את הביצים בין החללים ומוסיפים מים לפי הצורך.
- אחרי כחצי שעה או פחות על אש קטנה להכניס את הסיר להמשך בתנור כמו כל חמין מסורתי.
הערות
הבעיה עם ה"מתוק" היא שהוא תמיד נגמר מהר מדי... לכן רצוי לא להתעצל (בגלל קיצוץ הבצל) ולהכין ממנו בנדיבות. בתיאבון!!!
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


4
2
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מרק ברוקולי ותירס [אבי מ.] -
- רוטב צימיצורי [אבי מ.] - רוטב להשריה או כתוספת למאכלי גריל.
- עוגת קוקוס [אבי מ.] - עוגת טורט קוקוס קלילה.
- פנקייקס (חביתיות) [אבי מ.] -
- פשטידת תרד [אבי מ.] - פשטידת תרד שמתאימה גם לפסח.
- עוגת לימון לחה [אבי מ.] - עוגת לימון בחושה קלת הכנה מועשרת בסירופ לימון.
- עוף אפוי עם תפו"א ובצל בטעם מתקתק [סביון] -