Pesto
תפריט
ו', 18 אפר 2025, 13:14
110502 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

חמין עם ה"מתוק" של שרה פלג

כופתאות שמשדרגות ת'חמין ברמות    
מאת: sarapl ::: צפיות: 4455   

* המחשה: By Gilabrand, via Wikimedia Commons
חמין עם ה
1 מנות
30 דקות ופחות
 
מרכיבים
  1. שעועית/חומוס לפי החשק
  2. בשר + עצם
  3. תפוחי אדמה (עדיף קטנים)מקולפים
  4. ביצים שבושלו מעט קודם
  5. ל"מתוק" -  2 בצלים קצוצים דק, שליש כוס שמן, קנמון וסוכר על פי הצורך, צימוקים (לא חייבים) קמח לפי הצורך. 
  6. מים לכיסוי
  7. מלח, פלפל לפי הטעם

הערה: הדגש במתכון זה הוא על ה"מתוק". כל שאר   המרכיבים וההרכבים לשיקולכם האישי.  

דרך הכנה
  1. מכניסים לסיר גדול שעועית ו/או חומוס
  2. מניחים על השעועית בשר ועצם
  3. מניחים מעל את תפוחי האדמה המקולפים (עדיף קטנים)
  4. ממלאים מים בכמות הזהה לכל חמין אחר וממליחים.
  5. נותנים לכל זאת להתחמם ולהגיע לרתיחה ומנמיכים את האש.
  6. מכינים את ה"מתוק" - מטגנים את הבצלים בשמן, כשהם עשויים טוב (רק לא שרופים...) מדללים במים, מוסיפים כף או שתיים סוכר, מעט מלח, קנמון בנדיבות וצימוקים (אם בא לכם). מערבבים את כול העיסה ואז מכניסים קמח לאט עד לקבלת גוש. (לא קשה ובעצם רך  ושמנוני למגע).  הכנת ה"מתוק" משתפרת עם הזמן... עודף שמן גורם לתוצר הסופי להיות כהה במיוחד ואף עלול לגרום לצרבת... עודף קמח יעשה אותו קשה וכן הלאה. אין כמויות מדוייקות וזה נעשה כמו שאומרים לפי התחושה.בקיצור יוצרים 3-4 כדורים (או אחד גדול) ומניחים מעל המים בסיר.
  7. מפזרים את הביצים בין החללים ומוסיפים מים לפי הצורך.
  8. אחרי כחצי שעה או פחות על אש קטנה להכניס את הסיר להמשך בתנור כמו כל חמין מסורתי. 
הערות

הבעיה עם ה"מתוק" היא שהוא תמיד נגמר מהר מדי... לכן רצוי לא להתעצל (בגלל קיצוץ הבצל) ולהכין ממנו בנדיבות. בתיאבון!!!

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
לאתינגל, תודה על המתכון של אמא שלך, אבל נראה לי שהוא שונה מאוד ממה שהצעתי. זו יותר מן כופתאה או "תוספת...»»
3
סליחה לא זכרתי להוסיף חצי כפית קינמון ופחות מרבע כפית צפורן
2
את הקציצות המתוקות האלו אני מכינה בצורה אחרת
המתכון של אמא שלי,בצל אחד גדול צרור פטרוזיליה חופן...»»
1
אין על החמין הזה. וכמו שצויין בהערות פה, ה"מתוק" תמיד נגמר ראשון. אני מכינה אותו בדרך כלל משלושה בצלים...»»
חמין עם ה"מתוק" של שרה פלג By , 2009-01-21T14:12:16+02:00 חמין עם ה כופתאות שמשדרגות ת'חמין ברמות Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 1 Tags: none Ingredients: - שעועית/חומוס לפי החשק בשר + עצם תפוחי אדמה (עדיף קטנים)מקולפים ביצים שבושלו מעט קודם ל"מתוק" -  2 בצלים קצוצים... Instructions: מכניסים לסיר גדול שעועית ו/או חומוס מניחים על השעועית בשר ועצם מניחים מעל את תפוחי האדמה המקולפים (עדיף קטנים) ממלאים מים בכמות הזהה לכל חמי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר