רוטב בולונז פטריות לפסטה
חצי שעה עבודה לקבלת אחלה של ארוחה

4 מנות
בישול
בריאות

קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
מרכיבים
- 1/2 ק"ג בשר בקר טחון בטמפרטורת החדר
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 4 שיני שום חתוכות לפרוסות
- 1 סלסלת פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות לא דקות.
- 20 עלי בזיליקום טרי קצוצים דק
- 1 גזר בינוני חתוך לחצי וכל חצי לפרוסות
- 1/2 כוס יין קברנה סוביניון
- 1 קופסא בינונית עגבניות מרוסקות. לא רסק עגבניות!
- 1 כפית סוכר
- 1 פלפל צ'ילי קטן קצוץ דק - לא חובה
- 1/2 כפית שטוחה פלפל שחור
- 1 כפית שטוחה פפריקה אדומה לא חריפה.
- 1 כפית שטוחה תבלין גריל עוף
- מלח לפי הטעם
- 1/4 כוס שמן זית
- חבילת פטוצ'יני או מקרוני או פנה
דרך הכנה
- מחממים את השמן במחבת עמוקה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את השום, הגזר, הפטריות ופלפל הצ'ילי, מערבבים וממשיכים לטגן עוד כ-5-6 דקות.
- מוסיפים את הבשר למחבת ומערבבים היטב עם כף מעץ למניעת יצירת גושים. מבשלים כך כ-5 דקות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את היין, מערבבים היטב ומרתיחים כ-4 -5 דקות לאידוי כל האלכוהול.
- מוסיפים את כל שאר המרכיבים והתבלינים, מערבבים היטב, מורידים את האש לקטנה ומבשלים עם מכסה כ-15-20 דקות, עד שהבשר מבושל. מערבבים מדי כמה דקות.
- אם הרוטב סמיך מדי ניתן להוסיף מעט מים רותחים.
- מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן - אלדנטה.
- מסננים את הפסטה ממי הבישול, מוסיפים אותה למחבת, מערבבים היטב ומגישים מיד.
הערות
והיה ולא משיגים בזיליקום טרי, ניתן להשתמש ביבש - 1 כפית טובה.
ניתן להחליף הבזיליקום באורגנו לאוהבי הטעם.
ניתן להחליף הבזיליקום באורגנו לאוהבי הטעם.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- טראפל שוקולד לבן [אבי מ.] -
- מרק תירס ב-5 דקות [רוזליזה] - מרק תירס פרווה
- ליקר פסיפלורה [שלקה] - לאוהבי הפרי המדהים הזה.
- לחמניות בצל [אבי מ.] -
- תפוחי עץ אפויים [אבי מ.] -
- עוגת שוקולד רכה [אבי מ.] -
- סלט גזר וקישואים עם שומשום [אבי מ.] - באדיבות קיבוצי חבל מעון, מגדלי ומשווקי גזר "דוד משה"