Pesto
תפריט
ו', 18 אפר 2025, 12:55
110502 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

רוטב בולונז פטריות לפסטה

חצי שעה עבודה לקבלת אחלה של ארוחה    
מאת: tommf ::: צפיות: 6077   

רוטב בולונז פטריות לפסטה
4 מנות
בישול
בריאות
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון בטמפרטורת החדר
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 4 שיני שום חתוכות לפרוסות
  • 1 סלסלת פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות לא דקות.
  • 20 עלי בזיליקום טרי קצוצים דק
  • 1 גזר בינוני חתוך לחצי וכל חצי לפרוסות
  • 1/2 כוס יין קברנה סוביניון
  • 1 קופסא בינונית עגבניות מרוסקות. לא רסק עגבניות!
  • 1 כפית סוכר
  • 1 פלפל צ'ילי קטן קצוץ דק - לא חובה
  • 1/2 כפית שטוחה פלפל שחור
  • 1 כפית שטוחה פפריקה אדומה לא חריפה.
  • 1 כפית שטוחה תבלין גריל עוף
  • מלח לפי הטעם
  • 1/4 כוס שמן זית
  • חבילת פטוצ'יני או מקרוני או פנה
דרך הכנה
  1. מחממים את השמן במחבת עמוקה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
  2. מוסיפים את השום, הגזר, הפטריות ופלפל הצ'ילי, מערבבים וממשיכים לטגן עוד כ-5-6 דקות.
  3. מוסיפים את הבשר למחבת ומערבבים היטב עם כף מעץ למניעת יצירת גושים. מבשלים כך כ-5 דקות תוך כדי ערבוב.
  4. מוסיפים את היין, מערבבים היטב ומרתיחים כ-4 -5 דקות לאידוי כל האלכוהול.
  5. מוסיפים את כל שאר המרכיבים והתבלינים, מערבבים היטב, מורידים את האש לקטנה ומבשלים עם מכסה כ-15-20 דקות, עד שהבשר מבושל. מערבבים מדי כמה דקות.
  6. אם הרוטב סמיך מדי ניתן להוסיף מעט מים רותחים.
  7. מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן - אלדנטה.
  8. מסננים את הפסטה ממי הבישול, מוסיפים אותה למחבת, מערבבים היטב ומגישים מיד.
הצעת הגשה: בצלחת מרק, עם מעט בזיליקום טרי מעל וכוס יין אדום.
הערות
והיה ולא משיגים בזיליקום טרי, ניתן להשתמש ביבש - 1 כפית טובה.
ניתן להחליף הבזיליקום באורגנו לאוהבי הטעם.
אין תגובות עדיין
רוטב בולונז פטריות לפסטה By , 2009-01-15T06:51:29+02:00 רוטב בולונז פטריות לפסטה חצי שעה עבודה לקבלת אחלה של ארוחה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 4 Tags: none Ingredients: - 1/2 ק"ג בשר בקר טחון בטמפרטורת החדר 1 בצל גדול קצוץ דק 4 שיני שום חתוכות לפרוסות 1 סלסלת פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות לא דקות... Instructions: מחממים את השמן במחבת עמוקה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום, הגזר, הפטריות ופלפל הצ'ילי, מערבבים וממשיכים לטגן עוד כ-5-6 דקות. מוסיפים את הבשר...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר