Pesto
תפריט
ב', 19 אוג 2019, 05:44
110431 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מוג'דרה

שילוב האורז, הבשר והעדשים יוצר מעדן נפלא    

מאת: tommf ::: צפיות: 4756   

מוג'דרה
6 מנות
בישול
עתיר חלבון
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
  • 1 כוס אורז פרסי
  • 1.5 כוסות עדשים ירוקים שהושרו במים שעתיים
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 2 בצלים בינוניים-גדולים חתוכים לחצי וכל חצי לרצועות
  • 5 שיני שום חתוכות לפרוסות
  • 1 פלפל ירוק חריף, מנוקה מגרעינים וחתוך לטבעות
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • מלח לפי הטעם
  • 1 כפית שטוחה כמון
  • 1 כפית שטוחה תבלין גריל עוף
  • צרור כוסברה קצוץ דק
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • שמן זית מובחר 
  • 1 בצל קטן חתוך לטבעות לקישוט
  • מעט כוסברה טרייה קצוצה דק לקישוט
דרך הכנה
  1. מבשלים את האורז ב-2 כוסות מים רותחים עם 1 כף אבקת מרק עוף עד שמוכן, מכסים ומכבים את האש.
  2. תוך כדי בישול האורז, מחממים בסיר גדול את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה טובה.
  3. מוסיפים את הפלפל החריף ואת השום וממשיכים לטגן עוד כ-5 דקות.
  4. מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים היטב את כל הגושים עם כף מעץ.
  5. מוסיפים את העדשים ואת כל התבלינים למעט הכוסברה ומערבבים היטב.
  6. מוסיפים 1.5 כוסות מים רותחים ומבשלים על אש קטנה-בינונית עד להתרככות העדשים. לא לבשל אותם יותר מדי שלא יהפוך למרק. העדשים צריכים להיות שלמים. מבשלים כחצי שעה.
  7. יש לבדוק הוספת מים לעדשים באם הם לא התרככו מספיק.
  8. שהעדשים מוכנים מכבים את האש, מוסיפים לסיר את האורז ואת הכוסברה, מערבבים היטב, מתקנים תיבול עם מלח ופלפל שחור.
  9. מטגנים את רצועות הבצל ב-3 כפות שמן זית עד להזהבה.
  10. מעבירים את המוג'דרה לצלחת הגשה יפה, מפזרים את הבצל והכוסברה הטרייה מעל ומגישים.
הערות
אני מבשל את העדשים עד שהם אלדנטה - מעט קשים - כאילו לא התבשלו עד הסוף.
להמלחה בטעם אחר, ניתן להוסיף רוטב סויה כ-3-4 כפות.
כמנה אישית, ניתן להגיש בקערית מרק עם בצל וכוסברה מעל.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
tommf (מקצוענ/ית)
שלום דיאני. בבישול ארוך, אתה צודק נוצרת שכבה של עדשים מפורקים. במתכון הזה הבישול לא ארוך, כיוון שהעדשים...»»
מוג'דרה By , 2009-01-11T22:25:48+02:00 מוג'דרה שילוב האורז, הבשר והעדשים יוצר מעדן נפלא Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 1 כוס אורז פרסי 1.5 כוסות עדשים ירוקים שהושרו במים שעתיים 500 גרם בשר בקר טחון 2 בצלים בינוניים-גדולים חתוכים לחצי וכל חצי לרצועות ... Instructions: מבשלים את האורז ב-2 כוסות מים רותחים עם 1 כף אבקת מרק עוף עד שמוכן, מכסים ומכבים את האש. תוך כדי בישול האורז, מחממים בסיר גדול את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה טובה. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר