מוסקה קפריסאית
מוסקת חצילים עם שכבת בשר ושכבת פירה תפוחי אדמה.

8 מנות
בישול ואפיה
בריאות

קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[4 מדרגים]
מרכיבים
- 4 חצילים ארוכים ושמנים
- 1/2 ק"ג בשר טחון לא רזה
- 2 בצלים גדולים קצוץ דק
- 3 שיני שום כתושות + 1 שן שום אחת כתושה
- 15 עלי בזיליקום טריים קצוצים דק מחולקים ל-1/3 ו-2/3 כמות
- 1 פלפל חריף קטן קצוץ דק - לא חובה
- 2 ביצים
- 1/2 כפית פלפל שחור
- מלח לפי הטעם
- 1 קופסא קטנה רסק עגבניות + 1 כף רסק
- 3/4 כוס מים
- 4 תפוחי אדמה גדולים בקליפתם
- שמן זית מובחר
דרך הכנה
הכנת הפירה:
1. שוטפים את תפוחי האדמה בקליפתם היטב עם ספוג, חותכים
לקוביות ומבשלים עם מים עם 1 כפית מלח עד להתרככות.
מסננים את המים.
2. מטגנים בצל אחד במחבת עם 3 כפות שמן זית עד להזהבה-
השחמה.
3. שופכים את הבצל על תפוחי האדמה עם פלפל שחור ומלח לפי
הטעם ומועכים לקבלת פירה גס שיש בו קצת חתיכות לא
מעוכות.
הכנת החצילים:
4. שוטפים את החצילים וחותכים אותם לאורך לפרוסות בעובי 1
ס"מ. מניחים את החצילים על רשת התנור עם נייר אפיה
ומורחים אותם בשמן זית מכל צד.
5. מחממים את התנור ל-180 מעלות ואופים את החצילים עד
להזהבה טובה מכל צד. מוציאים מהתנור ומקררים קלות.
הכנת המילוי:
6. מערבבים בקערת עבודה את הבשר הטחון עם שארית הבצל
הקצוץ, 2/3 מכמות הבזיליקום, ביצה אחת, 3 שיני השום
הכתושות, 1 כף רסק עגבניות, 1/2 כפית פלפל שחור, מלח
לפי הטעם והפלפל החריף.
הכנת הרוטב:
7. מערבבים בקערית את רסק העגבניות עם המים, 1 שן שום
כתושה, ביצה אחת, פלפל שחור ומלח לפי הטעם ושארית
הבזיליקום הקצוץ. אם סמיך מדי יש להוסיף מים
הכנת המוסקה:
8 . מסדרים בתבנית אפייה בינונית שכבה אחת של חצילים.
9. מעליה מסדרים שכבת פירה.
10. מעליה מסדרים שכבת בשר וסוגרים הכל עם שכבת חצילים
נוספת.
11. שופכים את הרוטב מעל הכל.
12. אופים בתנור (180 מעלות) כ-45 דקות ומגישים.
1. שוטפים את תפוחי האדמה בקליפתם היטב עם ספוג, חותכים
לקוביות ומבשלים עם מים עם 1 כפית מלח עד להתרככות.
מסננים את המים.
2. מטגנים בצל אחד במחבת עם 3 כפות שמן זית עד להזהבה-
השחמה.
3. שופכים את הבצל על תפוחי האדמה עם פלפל שחור ומלח לפי
הטעם ומועכים לקבלת פירה גס שיש בו קצת חתיכות לא
מעוכות.
הכנת החצילים:
4. שוטפים את החצילים וחותכים אותם לאורך לפרוסות בעובי 1
ס"מ. מניחים את החצילים על רשת התנור עם נייר אפיה
ומורחים אותם בשמן זית מכל צד.
5. מחממים את התנור ל-180 מעלות ואופים את החצילים עד
להזהבה טובה מכל צד. מוציאים מהתנור ומקררים קלות.
הכנת המילוי:
6. מערבבים בקערת עבודה את הבשר הטחון עם שארית הבצל
הקצוץ, 2/3 מכמות הבזיליקום, ביצה אחת, 3 שיני השום
הכתושות, 1 כף רסק עגבניות, 1/2 כפית פלפל שחור, מלח
לפי הטעם והפלפל החריף.
הכנת הרוטב:
7. מערבבים בקערית את רסק העגבניות עם המים, 1 שן שום
כתושה, ביצה אחת, פלפל שחור ומלח לפי הטעם ושארית
הבזיליקום הקצוץ. אם סמיך מדי יש להוסיף מים
הכנת המוסקה:
8 . מסדרים בתבנית אפייה בינונית שכבה אחת של חצילים.
9. מעליה מסדרים שכבת פירה.
10. מעליה מסדרים שכבת בשר וסוגרים הכל עם שכבת חצילים
נוספת.
11. שופכים את הרוטב מעל הכל.
12. אופים בתנור (180 מעלות) כ-45 דקות ומגישים.
הערות
ריח החצילים ביחד עם הבזיליקום, שכבת הבשר וטעמי הפירה שמתערבבים ביחד יוצרים מעדן מלכים פשוט וטעים.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- טארט תפוחים במלית שקדים [אבי מ.] -
- מרק ירקות עשיר והפתעות בריאות [שרה יונוביץ] - לימים קרים מרק עשיר של ירקות עם הפתעות
- גלילי שקדים מטוגנים [אבי מ.] - יווני
- Pissaladiere טארט בצל [אבי מ.] -
- עוגת שוקולית [חולה על אפיה] - עוגת שוקולית קלת הכנה
- עוגיות לימון פקאן [אבי מ.] -
- רוטב גבינת רוקפור לסלט [אבי מ.] -