Pesto
תפריט
ש', 21 ספט 2019, 17:04
110433 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לזנית תרד ופטריות

הרבה עבודת הכנה בשלבים, אבל שווה ביותר.    

מאת: tommf ::: צפיות: 4958   

לזנית תרד ופטריות
8 מנות
אפיה
עתיר קלוריות
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
1 חבילת לזניה ברילה
* לרוטב העגבניות:
5 עגבניות גדולות ובשלות חתוכות ל-8
4 שיני שום קלופות
12 עלי בזיליקום גדולים
1/2 כפית שטוחה צי'לי גרוס (לא חובה)
1/2 כפית מלח
1/2 כפית שטוחה פלפל לבן
* לרוטב הבשמל:
100 גרם חמאה מלוחה
4 כפות טובות קמח לבן
1 ליטר חלב 3%
1/2 כפית אגוז מוסקט
* למילוי:
2 חבילות תרד טרי
2 בצלים גדולים חתוכים לחצי וכל חצי לרצועות
4 שיני שום חתוכות לפרוסות
1 סלסלת פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות
1 סלסלת פטריות יער חתוכות לפרוסות
250 גרם גבינת ריקוטה
מלח לפי הטעם
1/2 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
1/4 כוס שמן זית
* גבינות:
250 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
200 גרם גבינת פרמז'אן מגורדת (או קשקבל)
מערבבים את הגבינות בקערה.
דרך הכנה
א. הכנת הרוטב עגבניות:
מכניסים את כל מרכיבי הרוטב למעבד מזון עם להב מתכת ומרסקים עד קבלת עיסה חלקה.
ב. הכנת רוטב הבשמל:

1. ממיסים את החמאה בסיר עמוק על אש נמוכה שלא תישרף.
2. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שכל הקמח נספג.
3. מוסיפים את החלב ומערבבים היטב עם מטרף יד. נוצרים גושים
    ויש לערבבם היטב.
4. מוסיפים את האגוז המוסקט ומבשלים את הרוטב על אש בינונית
    נמוכה תוך כדי ערבוב תמידי עד להסמכה. הרוטב מוכן כאשר
    מערבבים עם כף ועושים פס על גב הכף ללא חזרת הרוטב
    למרכז.  מכבים ומורידים מהאש.
ג. מערבבים את שני הרטבים ביחד לקבלת הרוטב ללזניה
ד. הכנת המילוי:
1. מחממים את השמן במחבת גדולה או סיר גדול, מוסיפים את הבצל
    ומטגנים עד להזהבה קלה.
2. מוסיפים את השום והפטריות ומטגנים עוד כ-6 דקות.
3. מוסיפים את התרד והתבלינים, מערבבים וממשיכים לטגן עד שכל
     התרד מתרכך. ממשיכים לבשל לאידוי של הנוזלים. מורידים
     מהאש ומצננים כ-10 דקות.
4. מערבבים את גבינת הריקוטה לתוך המילוי.
ה. הרכבת הלזניה:
1. מחממים תנור ל180- מעלות.
2. סופרים כמה עלי לזניה נכנסים לתבנית אפיה לשכבה אחת.
3. מכניסים את כמות עלי הלזניה לשכבה הראשונה לסיר עם מים
    חמים לריכוך קל.
4. בתבנית אפיה שמים מצקת אחת מהרוטב בתחתית ומסדרים
     מעל שכבה ראשונה של עלי לזניה.
5. מפזרים מעל מחצית מכמות המילוי.
6. מפזרים מעל בעזרת מצקת שכבה של רוטב ומעליו שכבה של
    גבינות.
7. מכניסים שכבה שנייה של עלי לזניה לסיר המים החמים לכמה
     דקות ומסדרים אותם מעל הגבינות.
8. מפזרים את המחצית השנייה של המילוי ומעליה שכבה של
     רוטב ועוד שכבת גבינות.
9. סוגרים בשכבת שלישית של עלי לזניה, ומעליה שמים בנדיבות
    מהרוטב ומעליו גבינות.
10. מכניסים הלזניה לתנור לאפייה במשך כ-45 דקות עד
       להזהבת הגבינות שמעל.

 
הערות
זו הרבה עבודת הכנה, אבל כל פרט אינו מסובך. יוצא מעדן ששווה להתאמץ בשבילו.
תמיד נשאר לי מהרוטב והוא נפלא בתוך טוסט עם גבינה.
לא לשומרי משקל....למרות שפה ושם שווה לחטוא....
אין תגובות עדיין
לזנית תרד ופטריות By , 2008-12-31T04:29:49+02:00 לזנית תרד ופטריות הרבה עבודת הכנה בשלבים, אבל שווה ביותר. Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 8 Tags: none Ingredients: - 1 חבילת לזניה ברילה * לרוטב העגבניות: 5 עגבניות גדולות ובשלות חתוכות ל-8 4 שיני שום קלופות 12 עלי בזיליקום גדולים 1/2 כפית שטוחה צי'לי גרוס (לא חו... Instructions: א. הכנת הרוטב עגבניות: מכניסים את כל מרכיבי הרוטב למעבד מזון עם להב מתכת ומרסקים עד קבלת עיסה חלקה. ב. הכנת רוטב הבשמל:...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר