Pesto
תפריט
ש', 21 ספט 2019, 17:08
110433 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

זיתים כבושים במלח

זיתים של סבא    

מאת: רגבקוק ::: צפיות: 4246   

זיתים כבושים במלח
50 מנות
שימור והחמצה
דל קלוריות
יום לפחות
קושי: קל הכנה
» מוחמצים» או ארוחה קלה
 
מרכיבים
  • זיתים בכמות לפי רצונכם
  • מים
  • מלח
  • ביצה
  • שיני שום שלמות
  • פלפלים חריפים חתוכים
  • לימונים פרוסים גס.
  • פלפל אנגלי שלם.
  • שמן זית-בקבוק

 

 

דרך הכנה
  1. מוסקים זיתים בכמות כפי שאתם רוצים
  2. שמים את הזיתים בדלי וממלאים מים עד לכיסוי.
  3. במשך שבועיים מחליפים מים כל יום על מנת לשטוף את הזיתים ולהוציא את המרירות.
  4. לאחר שבועיים מסננים את הזיתים מהמים.
  5. מניחים את הזיתים בכלי שניתן לאטמו רצוי מזכוכית, את הזיתים שמים בשכבה של כס"מ .
  6. מעל הזיתים זורקים פלפל חריף חתוך, פרוסות לימון, שיני שום ופלפל אנגלי.
  7. שמים מעל עוד שכבת זיתים, וכך עד למילוי הכלי.
  8. ממלאים כלי במים ושמים ביצה במים .
  9. שופכים מלח עד שהביצה צפה.
  10. את המים המלוחים שופכים לכלי מעל הזיתים עד לכיסוי.
  11. מעל המים יוצקים שמן זית בשכבה עבה.
  12. סוגרים את הכלי לחודשיים שלושה עד שהזיתים מוכנים למאכל.

 

הערות

בשיטה זו של כבישה ניתן לשמור את הזיתים למשך 4 שנים כאשר הטעם משתבח עם הזמן.

ניתן לחרוץ את הזיתים או לדפוק עם פטיש ואז הם יהיו מוכנים יותר מהר אבל אורך חיי המדף יתקצרו.

ניתן להוסיף תבלינים לפי הטעם. מתכון זה הוא מתכון בן יותר ממאה שנה שהועבר לי ע"י סבי ז"ל.

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
רגבקוק (מקצוענ/ית)
הם לא ירקבו אחרי שבועיים. ואת הביצה שמים שלמה כמובן שעם קליפה כי זו לא ביצה קשה.
1
מה איך שמים את הביצה שוברים אותה בכלי או שלמה עם הקליפה?
זיתים כבושים במלח By , 2008-12-17T09:30:10+02:00 זיתים כבושים במלח זיתים של סבא Prep Time: PT20M Cook time: יום לפחות Yield: 50 Tags: none Ingredients: - זיתים בכמות לפי רצונכם מים מלח ביצה שיני שום שלמות פלפלים חריפים חתוכים לימונים פרוסים גס. ... Instructions: מוסקים זיתים בכמות כפי שאתם רוצים שמים את הזיתים בדלי וממלאים מים עד לכיסוי. במשך שבועיים מחליפים מים כל יום על מנת לשטוף את הזיתים ולהוציא את המרירות. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר