Pesto
תפריט
ו', 22 נוב 2019, 07:14
110435 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרק תירס

מהיר הכנה וטעים.    

מאת: tommf ::: צפיות: 5313   

מרק תירס
5 מנות
בישול
דל כולסטרול
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» מרקים» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 3 שיני שום חתוכות לפרוסות
  • 3 כוסות תירס טרי או תירס קפוא
  • או 2 קופסאות שימורי תירס ללא הנוזלים
  • 1/2 כפית שטוחה כמון
  • 1/2 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 ביצה טרופה
  • 2.5 ליטר מרק עוף
  • או 2.5 ליטר מים רותחים + 1.5 כפות אבקת מרק עוף
  • 2 כפות רוטב סויה
  • צרור קטן כוסברה קצוץ דק
  • 1 בצל ירוק או צרור קטן עירית קצוצים דק
דרך הכנה
  1. מחממים בסיר מרק את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה.
  2. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד כ-3 דקות.
  3. מוסיפים את התירס, מערבבים היטב ומבשלים כ-5 דקות.
  4. מוסיפים את מרק העוף ואת כל התבלינים למעט הכוסברה, מרתיחים ומבשלים על אש נמוכה עם מכסה כ-15 דקות.
  5. מגבירים את האש ומביאים המרק לרתיחה.
  6. מזליפים לאט לאט את הביצה פנימה תוך כדי ערבוב מהיר.
  7. מוסיפים את הכוסברה ומבשלים 2 דקות.
  8. שמים כף בצל ירוק קצוץ מעל ומגישים.

הערות
לאוהבי הפיקנטי, ניתן להוסיף לטיגון 1 פלפל ירוק חריף קטן קצוץ דק.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
3
ניתן להוסיף חתיכות חזה עוף שהושרו ברוטב סויה וקורנפלור למשך שעתיים לפחות ( רצוי לילה ).
2
tommf (מקצוענ/ית)
אפשר אבל לא חובה. אני אוהב להרגיש את הגרגרים שלמים - נותן מרקם כייפי בפה.
1
לא צריך לטחון את התירס?
מרק תירס By , 2008-12-15T20:43:45+02:00 מרק תירס מהיר הכנה וטעים. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 5 Tags: none Ingredients: - 1 בצל גדול קצוץ דק 3 שיני שום חתוכות לפרוסות 3 כוסות תירס טרי או תירס קפוא או 2 קופסאות שימורי תירס ללא הנוזלים ... Instructions: מחממים בסיר מרק את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד כ-3 דקות. מוסיפים את התירס, מערבבים היטב ומבשלים כ-5 דקות....
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר