לחם זיתים
מעולה!!!

אפיה

» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
- 50 ג"ר שמרים יבשים
- 1/2 כפית סוכר
- 3/4 כוס מים +3 כפות מים רותחים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 1 כוסות זיתים מגטלענים חתוכים לרבעים
- 1/2 3 כוסות קמח
- 1/2 1 כפיות מלח
דרך הכנה
- בקערת מיקסר לשים מלח בתחתית. מעליו את הקמח ומלמעלה את הסוכר והשמרים. להוסיף את המים וללוש בוו לישה.
- אחרי שהמים נספגו להוסיף את השמן וללוש לבצק אחיד.
- להתפיח להכפלת הנפח
- לדחוס את הבצק באגרוף ולהכניס את הזיתים. ללוש שיתפזרו באופן אחיד. הם יוסיפו נוזלים לבצק ולכן הוא יהיה דביק אך נוסיף עוד מעט קמח.
- ליצור 2 כיכרות ולהניח על נייר אפיה בתבנית התנור או בתבנית מקומחת. נשהה להתפחה נוספת כחצי שעה. (לא להתבלבל- אנחנו לא מברישים בביצה)
- לאפות בחום בינוני עד גבוה כ-20-30 ד"ק, עד שמזהיב מלמעלה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- חצילים ועגבניות [חנהל'ה] - מומלץ בחום - כל-כך פשוט וטעים-טעים...
- טפנד - ממרח זיתים שחורים [אבי מ.] - למריחה על פרוסות לחם קלוי או כמרכיב בממרחים אחרים
- מאפה ברוקולי פיקנטי [אבי מ.] -
- כדורי ביסקויט רום ואגוזים [אבי מ.] - חטיף מתוק קל הכנה, אהוב במיוחד על ילדים.
- קבב רומני אמיתי [אברמוביץ] - מתכון מ-1912
- פשטידת ברוקולי [תמר החמודה] - פרווה
- שוקי עוף בקוקי עם ירקות [רגבקוק] - שוקי עוף