עוגת שמרים ללא מרגרינה
גרסה בריאותית לעוגת שמרים עם קיפול מיוחד

אפיה

קושי: קל הכנה
» עוגות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[3 מדרגים]
מרכיבים
לבצק:
- 1/2 ק"ג קמח לבן
- 1/2 ק"ג קמח מלא
- 1 כוס חלב סויה פושר
- 3 ביצים
- 1 כוס שמן קנולה
- 2/3 כוס סוכר
- 50 ג"ר שמרים
- אפשר כפית לימון מגורד
- ביצה טרופה להברשה
למילוי:
- שמן קנולה
- 1/2 1 כוסות סוכר
- 3/4 כוס קקאו
- 1/2 כוס שוקולית
לסירופ סוכר:
- 1/2 1 כוסות מים רותחים
- 2/3 כוס סוכר
דרך הכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה לשים את הקמחים, סוכר, שמרים וביצים.להתחיל לערבל במהירות הכי נמוכה (אפשר לעטוף את המיקסר במגבת מלמעלה כדי שהקמח לא יעוף ילכלך את משטח העבודה)
- להוסיף את החלב סויה ובהדרגה את השמן ולבסוף לימון מגורד. יתכן שהבצק יצא קצת יבש מידי -בהתאם לקמח המלא וכושר הספיגה שלו של המים- אז יש להוסיף עוד כרבע כוס חלב סויה או מים בהדרגה. הבצק אמור לצאת שמנוני ורך מאוד ולא דביק.
- להניח לתפיחה כשעה וחצי או עד שתופח פי שתיים מגודלו
- בקערה נערבב סוכר +קקאו+שוקולית
- לחלק את הבצק ל4 חלקים. מכל חלק ניצור עוגה. נרדד את החלק לעלה דק. נמרח שמן ביד נדיבה ומעל נפזר שכבה לא עבה מידי של תערובת הקקאו. כעת נקפל את העלה לחצי.
- נרדד שוב את העלה בזהירות שהמילוי לא ישפך (אם נשפך קצת לא נורא) שוב נמרח שמן ביד נדיבה ומעל מתערובת הקקאו. כעת נקפל שוב את העלה לחצי מצידו השני- זאת אומרת שאם קודם קיפלנו לחצי לרוחב כעת נקפל לאורך.
- שוב נרדד את הבצק בזהירות. נמרח שמן ביד נדיבה ונפזר מתערובת הקקאו ונקפל כמו הקיפול הראשון.
- כעת נחלק את המלבן שנוצר ל-3 פסים בעזרת סכין וניצור מהם צמה אותה נשים על נייר אפיה בתבנית של התנור (בכל תבנית נכנסות 2 עוגות או שאפשר בתבנית אינגליש קייק)
- נמרח ביצה טרופה ונאפה כ40 ד"ק בחום בינוני. העוגה יוצאת מושחמת מכל הצדדים ויש לשים לב שהיא אפויה היטב בפנים.
- נכין סירופ סוכר- נמיס את הסוכר במים הרותחים ונשפוך באופן שווה על כל אחת מין העוגות
הערות
ניתן למרוח בחלק מהשכבות ריבת תות במקום קקאו ויוצא מילוי טעים ועסיסי.
ניתן בעצם להחליף את המלית בממרח שוקולד או מליות מוכנות אחרות
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מיני עוגות לימון במלית קרם לימון [אבי מ.] - עוגות לימון אישיות.
- חזה עוף במישרה ים תיכוני [אבי מ.] -
- רצועות עוף בג'ינג'ר ודבש [אבי מ.] -
- גלילות פילו במלית פרג [אבי מ.] - גלילות בצק פילו פריך במלית פרג.
- רוטב דבש ואגוזי פקאן [אבי מ.] - ליציקה על פטריות, בשר מעושן וירקות.
- פאי תפוחי אדמה [tommf] - אי אפשר להפסיק לאכול
- מתאבני גבינה וסלמון מעושן [אבי מ.] - מתאבנים גבינה וסלמון קלי הכנה