פאי תפוחי אדמה כרובית וגבינה
6 מנות
אפיה משולב
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» עיקריות» או ארוחה קלה
מרכיבים
לתחתית תפו"א לפאי:
4 תפו"א קלופים ומגורדים גס על פומפיה
1/2 כפית מלח
1 ביצה טרופה
1 בצל קטן מגורד
שמן
למלית:
1 כפית מלח
2 ביצים
1/4 כוס חלב
פלפל גרוס טרי
1/4 כפית פפריקה
50 גר' חמאה
1 בצל בינוני קצוץ
1 שן שום כתושה
1/4 כפית טימין יבש
1/2 כפית בזיליקום יבש
2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
1 ראש כרובית בינוני, מפורק לפרחים קטנים
3/4 1 כוסות גבינה צהובה מגורדת
4 תפו"א קלופים ומגורדים גס על פומפיה
1/2 כפית מלח
1 ביצה טרופה
1 בצל קטן מגורד
שמן
למלית:
1 כפית מלח
2 ביצים
1/4 כוס חלב
פלפל גרוס טרי
1/4 כפית פפריקה
50 גר' חמאה
1 בצל בינוני קצוץ
1 שן שום כתושה
1/4 כפית טימין יבש
1/2 כפית בזיליקום יבש
2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
1 ראש כרובית בינוני, מפורק לפרחים קטנים
3/4 1 כוסות גבינה צהובה מגורדת
דרך הכנה
להכנת תחתית תפו"א הפאי:
מחממים את התנור לחום גבוה, משמנים תבנית פאי.
סוחטים את המים מתפו"א, מערבבים בקערה עם הבצל, המלח והביצה, מניחים ומשטחים בתבנית הפאי על התחתית והדפנות, מכניסים לתנור ואופים כ-35 דקות עד להזהבה, מוציאים ומורידים את חום התנור לחום בינוני.
בזמן אפית התחתית מערבבים בקערה 1/2 כפית מלח, ביצים, חלב, פפריקה ופלפל, מניחים בצד.
במחבת גדולה מחממים את החמאה, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את השום ויתרת 1/2 כפית המלח ומטגנים עוד 2 דקות, מוסיפים את הטימין, הבזיליקום, הפטרוזיליה והכרובית, מערבבים ומכסים, מבשלים כ-10 דקות תוך ערבוב מדי פעם, מסירים מהאש.
מפזרים מחצית מכמות הגבינה המגורדת על תחתית הפאי האפוי, מפזרים מעל את תערובת הכרובית והתבלינים בצורה אחידה, יוצקים מעל את תערובת החלב מפזרים את יתרת הגבינה מעל.
אופים בתנור החם כ-35-40 דקות עד להתיצבות המלית, מוציאים ומגישים.
מחממים את התנור לחום גבוה, משמנים תבנית פאי.
סוחטים את המים מתפו"א, מערבבים בקערה עם הבצל, המלח והביצה, מניחים ומשטחים בתבנית הפאי על התחתית והדפנות, מכניסים לתנור ואופים כ-35 דקות עד להזהבה, מוציאים ומורידים את חום התנור לחום בינוני.
בזמן אפית התחתית מערבבים בקערה 1/2 כפית מלח, ביצים, חלב, פפריקה ופלפל, מניחים בצד.
במחבת גדולה מחממים את החמאה, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את השום ויתרת 1/2 כפית המלח ומטגנים עוד 2 דקות, מוסיפים את הטימין, הבזיליקום, הפטרוזיליה והכרובית, מערבבים ומכסים, מבשלים כ-10 דקות תוך ערבוב מדי פעם, מסירים מהאש.
מפזרים מחצית מכמות הגבינה המגורדת על תחתית הפאי האפוי, מפזרים מעל את תערובת הכרובית והתבלינים בצורה אחידה, יוצקים מעל את תערובת החלב מפזרים את יתרת הגבינה מעל.
אופים בתנור החם כ-35-40 דקות עד להתיצבות המלית, מוציאים ומגישים.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- סלט עוף פיקנטי [אבי מ.] - סלט קל הכנה, 340 קלוריות למנה.
- כיסונים ממולאים אפויים [אבי מ.] - כיסונים אפויים במליות שונות.
- עוגת סברינה [anat38] -
- ליקר פסיפלורה [שלקה] - לאוהבי הפרי המדהים הזה.
- פשטידת ירקות יוונית [אבי מ.] -
- עוגיות סולת בסירופ [אבי מ.] - מתכון תורכי
- שעועית אפויה בתנור [אבי מ.] - שעועית גדולה ברוטב עגבניות אפויה בתנור