מטבוחה ביתית
חריפה וטעימה
* תמונה להמחשה Chubbychef , from Wikimedia Commons
10 מנות
בישול
דל כולסטרול
שעתיים ויותר
קושי: קל הכנה
» סלטים» או ארוחה קלה
מרכיבים
- 4 פלפלים ירוקים גדולים חתוכים לקוביות
- 4-5 פלפלים ירוקים חריפים חתוכים לטבעות
- 10 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות קטנות
- 10 שיני שום גדולות חתוכות לפרוסות. לא לכתוש
- 1/2 כוס שמן זית מובחר
- 1 קופסא עגבניות מרוסקות עם שום. לא רסק עגבניות
- 1 כפית פלפל לבן
- 1 כף פפריקה רגילה או פפריקה מרוקאית בשמן
- 1 כפית מלח או לפי הטעם
דרך הכנה
- שמים את קוביות העגבניות במסננת פלסטיק גדולה בתוך הכיור, מעליהן צלחת וכל משקל אפשרי למעיכת העגבניות והוצאת עודפי נוזלים.
- משאירים כך למשך חצי שעה לפחות.
- מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את השום, הפלפלים הירוקים והפלפלים החריפים עד להזהבה קלה של השום.
- מוסיפים את העגבניות ואת כל שאר המרכיבים. מערבבים היטב ומרתיחים כ-10 דקות.
- מורידים את האש לקטנה וממשיכים לבשל עוד כ-40 דקות עד שעה תוך כדי ערבוב מדי פעם עד להתאדות רוב הנוזלים.
- טועמים עם יש מספיק מלח ואם לא ממליחים.
- מעבירים לכלי אטום ומגישים קר.
הערות
נהדר עם חומוס וטחינה.
נהדר כבסיס לכל שקשוקה. רק לחמם ולזרוק ביצים פנימה.
על פרוסת לחם טרייה עם פסטרמה.
ניתן להגיש גם חם.
נהדר כבסיס לכל שקשוקה. רק לחמם ולזרוק ביצים פנימה.
על פרוסת לחם טרייה עם פסטרמה.
ניתן להגיש גם חם.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- רוטב עגבניות [אבי מ.] - רוטב עגבניות בסיסי.
- באגטינות (לחמניות באגט) [אבי מ.] -
- Fritata (חביתה) תפו"א [אבי מ.] -
- קציצות סבתא עם רוטב חזרת [אבי מ.] - קציצות בשר בסיגנון מענין.
- קבב טוניסאי אסלי [מירי 1] - קבב לצלייה על האש
- פונדנט שוקולד [אבי מ.] -
- בצק לפיצה [SARIT] - מבצק רך במיוחד