Pesto
תפריט
ד', 16 אוק 2019, 06:36
110434 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מטבוחה ביתית

חריפה וטעימה    

מאת: tommf ::: צפיות: 5341   

* תמונה להמחשה Chubbychef , from Wikimedia Commons
מטבוחה ביתית
10 מנות
בישול
דל כולסטרול
שעתיים ויותר
קושי: קל הכנה
» סלטים» או ארוחה קלה
 
מרכיבים
  • 4 פלפלים ירוקים גדולים חתוכים לקוביות
  • 4-5 פלפלים ירוקים חריפים חתוכים לטבעות
  • 10 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות קטנות
  • 10 שיני שום גדולות חתוכות לפרוסות. לא לכתוש
  • 1/2 כוס שמן זית מובחר
  • 1 קופסא עגבניות מרוסקות עם שום. לא רסק עגבניות
  • 1 כפית פלפל לבן
  • 1 כף פפריקה רגילה או פפריקה מרוקאית בשמן
  • 1 כפית מלח או לפי הטעם
דרך הכנה
  1. שמים את קוביות העגבניות במסננת פלסטיק גדולה בתוך הכיור, מעליהן צלחת וכל משקל אפשרי למעיכת העגבניות והוצאת עודפי נוזלים.
  2. משאירים כך למשך חצי שעה לפחות.
  3. מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את השום, הפלפלים הירוקים והפלפלים החריפים עד להזהבה קלה של השום.
  4. מוסיפים את העגבניות ואת כל שאר המרכיבים. מערבבים היטב ומרתיחים כ-10 דקות. 
  5. מורידים את האש לקטנה וממשיכים לבשל עוד כ-40 דקות עד שעה תוך כדי ערבוב מדי פעם עד להתאדות רוב הנוזלים.
  6. טועמים עם יש מספיק מלח ואם לא ממליחים.
  7. מעבירים לכלי אטום ומגישים קר.
הערות
נהדר עם חומוס וטחינה.
נהדר כבסיס לכל שקשוקה. רק לחמם ולזרוק ביצים פנימה.
על פרוסת לחם טרייה עם פסטרמה.
ניתן להגיש גם חם.
אין תגובות עדיין
מטבוחה ביתית By , 2008-12-09T07:41:44+02:00 מטבוחה ביתית חריפה וטעימה Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 10 Tags: none Ingredients: - 4 פלפלים ירוקים גדולים חתוכים לקוביות 4-5 פלפלים ירוקים חריפים חתוכים לטבעות 10 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות קטנות 10 שיני שום גדולות חתוכו... Instructions: שמים את קוביות העגבניות במסננת פלסטיק גדולה בתוך הכיור, מעליהן צלחת וכל משקל אפשרי למעיכת העגבניות והוצאת עודפי נוזלים. משאירים כך למשך חצי שעה לפחות. מחממ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר