ניוקי ביתי
קצת עבודה, אבל יוצא נפלא

5 מנות
הכנה וקירור

קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
מרכיבים
- 800 גרם תפוחי אדמה בקליפתם
- 270 גרם קמח
- 7 חלמוני ביצה
- 1 כפית מלח לפי הטעם
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
- מלח גס
דרך הכנה
- מפזרים שכבה בעובי 1 ס"מ של מלח גס בתבנית עם נייר אפיה.
- מניחים את תפוחי האדמה שלמים בקליפתם בתבנית ואופים על חום של 180 מעלות במשך כשעתיים, עד להתרככות תפוחי האדמה.
- חוצים כל תפוח אדמה. בעזרת כף מוציאים את תוכן תפוחי האדמה לקערת עבודה ומרסקים לפירה.
- נותנים לפירה לנוח ולהתקרר כ-20 דקות.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
- לשים את הבצק היטב כ-10 דקות. הבצק צריך להיות מעט דביק.אם אינו דביק יש להוסיף עוד חלמון ביצה.
- מעבירים הבצק לתבנית אפייה עם נייר אפיה ומרדדים אותו לגובה של 2 ס"מ לערך.
- מקפיאים לשעה.
- מרתיחים מים בסיר גדול עם 1 כפית טובה מלח.
- מוציאים הבצק מהקפאה וחותכים אותו למלבנים בגודל 2X3 ס"מ.
- מכניסים את הניוקי לסיר המים הרותחים ומבשלים עד שצף.
- מגישים מיד עם כל רוטב פסטה שרוצים.
הערות
ניתן לטגן את הניוקי במעט חמאה עם בצל, שום, פטריות ותבלינים ולהגיש עם עירית קצוצה וגבינת פרמז'אן מעל.
משארית החלבון ניתן לעשות חביתה לבנה.
משארית החלבון ניתן לעשות חביתה לבנה.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת