קרקרים בריאות
קרקר קריספי ובריא, קל ומהיר להכנה
* צילום התוצאה ועל המגש לפני הכנסה לתנור

100 מנות
אפיה

קושי: קל הכנה
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
כמות החומרים עשויה להשתנות בהתאם למרכיבים, אך שום דבר אינו קריטי. השינוי יכול להיות עקב ספיגה שונה של החומרים היבשים עם הנוזלים.
הכמות היא לכ-100 קרקרים:
- 1/2 1 כוס קמח (רצוי מלא)
- 1 כוס סובין שיבולת שועל (או סובין אחר)
- 1/2 כוס נבט חיטה
- 1 כוס שומשום
- 1/2 כוס גרעיני חמניה או דלעת קצוצים למדי
- 1/3 כוס זרעי פשתן שלמים
- ניתן להחליף לכל מרכיב דגן אחר שמתאים לכם, כמו קמח קינואה, כוסמין וכו'.
- 1 כף שטוחה מלח (או פחות, אם יש בעיה)
- 1 כפית סוכר
- 2 כפות שמן
- כוס וחצי עד שתי כוסות מים, תלוי בספיחה של החומרים היבשים, הבצק אמור לצאת קצת דביק.
דרך הכנה
- לערבב היטב את הקמח והדגנים
- להוסיף את המים והשמן וללוש עד שייצא גוש בצקי (קצת דביק, אך לא יבש)
- להניח מכוסה כשלשת רבעי שעה
- להניח כחצי מהבצק על מרבד סיליקון לאפיה ולרדד לדף המתאים בשטחו למגש האפיה שלכם, בעובי של 3 מ"מ לערך, רידוד מהמרכז לצדדים מאוד עוזר. אם הבצק דביק מדי לפעולה אפשר ללטף את המערוך במעט קמח תירס או לפזר סובין על הבצק.
- בעזרת מחרצת פיצה או כל כלי חד אחר, לקרוץ לאורך ולרוחב את גדול הקרקרים המתאים לכם.
- להחליק את מרבד הסיליקון על מגש (רצוי מגש הפוך, לכליאת אוויר חם מתחתיו).
- לאפות כ-20 דקות בחום של כ-180 מעלות או שני מגשים על טורבו ב-170 מעלות~.
- לשמור היטב שהקרקרים לא ישחימו מדי, אחרת זה נשרף תוך שניות! איך שהם קצת נפרדים ומשחימים קלות, יש לבחון את מצבם, ולהוציא בזמן!
הערות
לא לנטוש את התנור לקראת סוף האפיה, כי הרקיקים דקים מאוד ויכולים להישרף כהרף עין.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- סלט מלפפונים סיני [אבי מ.] -
- עוגת שכבות מוס- ללקק את האצבעות [tatuchy] - עוגה מדהימה, מס' שכבות לבחירתכם, הילדים מתים עלייה
- עוגת גזר קוקוס ואגוזים [אבי מ.] -
- פילה סלמון במחבת - 4 מנות [tommf] - קל מאוד להכנה ונהדר לשומרי משקל
- סלט מטבוחה (מבושל) חריף [זעבון] - מהמטבח המרוקאי
- עוגת תפוחי עץ לפסח [אבי מ.] - עוגת תפוחי עץ נמוכה.
- פחזניות [ביטאתי] -