קרקרים בריאות
קרקר קריספי ובריא, קל ומהיר להכנה
* צילום התוצאה ועל המגש לפני הכנסה לתנור

100 מנות
אפיה

קושי: קל הכנה
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
כמות החומרים עשויה להשתנות בהתאם למרכיבים, אך שום דבר אינו קריטי. השינוי יכול להיות עקב ספיגה שונה של החומרים היבשים עם הנוזלים.
הכמות היא לכ-100 קרקרים:
- 1/2 1 כוס קמח (רצוי מלא)
- 1 כוס סובין שיבולת שועל (או סובין אחר)
- 1/2 כוס נבט חיטה
- 1 כוס שומשום
- 1/2 כוס גרעיני חמניה או דלעת קצוצים למדי
- 1/3 כוס זרעי פשתן שלמים
- ניתן להחליף לכל מרכיב דגן אחר שמתאים לכם, כמו קמח קינואה, כוסמין וכו'.
- 1 כף שטוחה מלח (או פחות, אם יש בעיה)
- 1 כפית סוכר
- 2 כפות שמן
- כוס וחצי עד שתי כוסות מים, תלוי בספיחה של החומרים היבשים, הבצק אמור לצאת קצת דביק.
דרך הכנה
- לערבב היטב את הקמח והדגנים
- להוסיף את המים והשמן וללוש עד שייצא גוש בצקי (קצת דביק, אך לא יבש)
- להניח מכוסה כשלשת רבעי שעה
- להניח כחצי מהבצק על מרבד סיליקון לאפיה ולרדד לדף המתאים בשטחו למגש האפיה שלכם, בעובי של 3 מ"מ לערך, רידוד מהמרכז לצדדים מאוד עוזר. אם הבצק דביק מדי לפעולה אפשר ללטף את המערוך במעט קמח תירס או לפזר סובין על הבצק.
- בעזרת מחרצת פיצה או כל כלי חד אחר, לקרוץ לאורך ולרוחב את גדול הקרקרים המתאים לכם.
- להחליק את מרבד הסיליקון על מגש (רצוי מגש הפוך, לכליאת אוויר חם מתחתיו).
- לאפות כ-20 דקות בחום של כ-180 מעלות או שני מגשים על טורבו ב-170 מעלות~.
- לשמור היטב שהקרקרים לא ישחימו מדי, אחרת זה נשרף תוך שניות! איך שהם קצת נפרדים ומשחימים קלות, יש לבחון את מצבם, ולהוציא בזמן!
הערות
לא לנטוש את התנור לקראת סוף האפיה, כי הרקיקים דקים מאוד ויכולים להישרף כהרף עין.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- סלט גזר וקישואים עם שומשום [אבי מ.] - באדיבות קיבוצי חבל מעון, מגדלי ומשווקי גזר "דוד משה"
- Spanakopita מאפה תרד יווני [אבי מ.] -
- עוגות טורט תפוזים וקוקוס [david99] - עוגה קלה להכנה ומאוד טעימה
- בייגל [אבי מ.] -
- תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ותרד [אבי מ.] -
- אורז בסמטי עם קשיו ואפונה [אבי מ.] -
- רגל קרושה [אבי מ.] -