Pesto
תפריט
ש', 21 ספט 2019, 23:37
110433 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

קרקרים בריאות

קרקר קריספי ובריא, קל ומהיר להכנה    

מאת: ראובן מ. ::: צפיות: 4944   

* צילום התוצאה ועל המגש לפני הכנסה לתנור
קרקרים בריאות
100 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים

כמות החומרים עשויה להשתנות בהתאם למרכיבים, אך שום דבר אינו קריטי. השינוי יכול להיות עקב ספיגה שונה של החומרים היבשים עם הנוזלים.
הכמות היא לכ-100 קרקרים:

  • 1/2 1 כוס קמח (רצוי מלא)
  • 1 כוס סובין שיבולת שועל (או סובין אחר)
  • 1/2 כוס נבט חיטה
  • 1 כוס שומשום
  • 1/2 כוס גרעיני חמניה או דלעת קצוצים למדי
  • 1/3 כוס זרעי פשתן שלמים
  • ניתן להחליף לכל מרכיב דגן אחר שמתאים לכם, כמו קמח קינואה, כוסמין וכו'.
  • 1 כף שטוחה מלח (או פחות, אם יש בעיה)
  • 1 כפית סוכר
  • 2 כפות שמן
  • כוס וחצי עד שתי כוסות מים, תלוי בספיחה של החומרים היבשים, הבצק אמור לצאת קצת דביק.
דרך הכנה
  1. לערבב היטב את הקמח והדגנים
  2. להוסיף את המים והשמן וללוש עד שייצא גוש בצקי (קצת דביק, אך לא יבש)
  3. להניח מכוסה כשלשת רבעי שעה
  4. להניח כחצי מהבצק על מרבד סיליקון לאפיה ולרדד  לדף המתאים בשטחו למגש האפיה שלכם, בעובי של 3 מ"מ לערך, רידוד מהמרכז לצדדים מאוד עוזר. אם הבצק דביק מדי לפעולה אפשר ללטף את המערוך במעט קמח תירס או לפזר סובין על הבצק.
  5. בעזרת מחרצת פיצה או כל כלי חד אחר, לקרוץ לאורך ולרוחב את גדול הקרקרים המתאים לכם.
  6. להחליק את מרבד הסיליקון על מגש (רצוי מגש הפוך, לכליאת אוויר חם מתחתיו).
  7. לאפות כ-20 דקות בחום של כ-180 מעלות או שני מגשים על טורבו ב-170 מעלות~.
  8. לשמור היטב שהקרקרים לא ישחימו מדי, אחרת זה נשרף תוך שניות! איך שהם קצת נפרדים ומשחימים קלות, יש לבחון את מצבם, ולהוציא בזמן!
הערות
לא לנטוש את התנור לקראת סוף האפיה, כי הרקיקים דקים מאוד ויכולים להישרף כהרף עין.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
ראובן מ. (עורך)
אל תשאלי, מאז שהתחלתי המשפחה לא רוצה שאפסיק. יוצאות כמויות בעלות אפסית ועם חומרים בריאים יותר מאלה המסחריים....»»
3
דפנה (מנוסה)
ציון 10
ראובן שלום
מאז שהמתכון פורסם אני כל הזמן מכינה אותו. הוא פשוט מצוין. הקרקרים פריכים וטעימים ובנוסף...»»
1
כמה מים?
קרקרים בריאות By , 2008-12-03T14:03:08+02:00 קרקרים בריאות קרקר קריספי ובריא, קל ומהיר להכנה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 100 Tags: none Ingredients: - כמות החומרים עשויה להשתנות בהתאם למרכיבים, אך שום דבר אינו קריטי. השינוי יכול להיות עקב ספיגה שונה של החומרים היבשים עם הנוזלים. הכמות היא לכ-100 קרקרים: 1/2 1 כוס קמח (ר... Instructions: לערבב היטב את הקמח והדגנים להוסיף את המים והשמן וללוש עד שייצא גוש בצקי (קצת דביק, אך לא יבש) להניח מכוסה כשלשת רבעי שעה להניח כחצי מהבצק על&...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר