Pesto
תפריט
ה', 04 יונ 2020, 22:39
110453 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

חריסה

מעט הרבה עבודה, אבל שווה כל רגע וזיעה    

מאת: tommf ::: צפיות: 5988   

חריסה
30 דקות עד שעתיים
 
מרכיבים
  • 500 גרם פלפלים אדומים יבשים רגילים
  • 500 גרם פלפלים חריפים יבשים
  • שיני שום קלופות מראש שלם
  • שמן זית
  • כ-2 כפיות מלח או לפי הטעם
  • צנצנת זכוכית גדולה ואטומה
  • מטחנת בשר ישנה וטובה...או מעבד מזון עם להב מתכת.
דרך הכנה
  1. משרים את הפלפלים היבשים כחצי שעה במים קרים.
  2. מסירים לכל פלפל את הראש והגרעינים.
  3. טוחנים הכל במטחנת הבשר/מעבד המזון.
  4. מוסיפים שמן זית ומערבבים עד לקבלת עיסה גסה.
  5. ממליחים.
  6. מעבירים את הכל לצנצנת זכוכית ומזליפים שכבת שמן זית טובה מעל. השמן מונעה חמצון ושומר את החריסה טרייה.
  7. מגישים ככף שתיים מהתענוג בצלוחית עם הרבה לימון מעל.
  8. לשמור במקרר. טוב עד כשבועיים-שלושה.
הערות
זה הרבה עבודה אבל שווה כל רגע.
אם רוצים יותר חריף, אז שמים יותר פלפלים חריפים יבשים על חשבון פלפלים רגילים, או שמוסיפים פלפלי שאטה יבשים לתהליך. משרים גם אותם במים לפני הטחינה.
הולך נפלא עם גבינות, כף כזו בשקשוקה תעורר את כל הטעמים, עם חומוס וטחינה, במרק, כתוספת תבלון לצלי או לעוף...ובעצם לכל דבר.
אין תגובות עדיין
חריסה By , 2008-12-02T05:43:08+02:00 חריסה מעט הרבה עבודה, אבל שווה כל רגע וזיעה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 0 Tags: none Ingredients: - 500 גרם פלפלים אדומים יבשים רגילים 500 גרם פלפלים חריפים יבשים שיני שום קלופות מראש שלם שמן זית כ-2 כפיות מלח או לפי הטעם ... Instructions: משרים את הפלפלים היבשים כחצי שעה במים קרים. מסירים לכל פלפל את הראש והגרעינים. טוחנים הכל במטחנת הבשר/מעבד המזון. מוסיפים שמן זית ומערבבים עד...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר