ספגטי ברוטב בולונז תרד ופטריות
פיקנטי

4 מנות
בישול
בריאות

קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 1/2 ק"ג בשר בקר טחון לא רזה
- 1 בצל גדול חתוך דק
- 1/2 חב' עלי תרד טרי
- 1 חבילת פטריות שמפיניון טריות חתוכות לפרוסות
- 1 גזר בינוני קלוף וחתוך לפרוסות דקות
- 5 שיני שום גדולות חתוכות לפרוסות או כתושות
- 1 פלפל ירוק חריף מנוקה מגרעינים וחתוך לטבעות
- 1 חב' בינונית רסק עגבניות
- 1/2 כוס מים רותחים
- 1/2 כוס יין אדום קברנה סוביניון או שירז.
- 1/2 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס טרי
- 10 עלי בזיליקום גדולים טריים קצוצים דק
- מלח לפי הטעם
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית שטוחה גריל עוף
- 1 כפית שטוחה כמון
- 1 כף פפריקה רגילה
- 1/3 כוס שמן זית מובחר
דרך הכנה
- מחממים את השמן במחבת גדולה ומוסיפים את הבצל והגזר. מטגנים עד להשחמה קלה של הבצל.
- מוסיפים את השום, הפטריות והפלפל החריף ומטגנים עוד כ- 5-7 דקות תוך כדי ערבוב קל.
- מוסיפים את הבשר ובעזרת כף מעץ מערבבים ומפוררים אותו היטב לשבירת הגושים.
- מוסיפים את התרד ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שמתרכך.
- מוסיפים את היין ומבשלים כ-2 דקות עד לאידוי כל האלכוהול.
- מוסיפים את כל שאר המרכיבים, מערבבים היטב, מרתיחים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות. אם הרוטב סמיך מדי ניתן להוסיף עוד מים רותחים.
- הצעת הגשה: בצלחת מרק יש לשים מנה טובה של פסטה ולבזוק מעל בעדיבות מהרוטב - מצקת או שתיים ממנו. ניתן לפזר מעל פטרוזילה טרייה קצוצה מעורבבת בעלי בזיליקום קצוצים.
הערות
- מומלץ להשתמש ביין טוב ולא יין זול - הטעם ניכר.
- אפשר לנסות עם בשר עוף טחון - יוצא יותר קל אבל ללא טעמי הבשר.
- ניתן להחליף את הבזיליקום הטרי באורגנו יבש (1 כפית שטוחה).
- במקום ספגטי ניתן להשתמש בכל פסטה או פטוצ'יני. בישול עפ"י הוראות היצרן.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- מיני עוגות לימון במלית קרם לימון [אבי מ.] - עוגות לימון אישיות.
- ארוחת אורז במחבת [אבי מ.] - ארוחה מוקפצת במחבת, יכולה לשמש גם כתוספת למנה עיקרת.
- לימונים כבושים [אבי מ.] - כתוספת למאכלים מבושלים או לסלטים.
- נתחי חזה עוף בערמונים [אבי מ.] -
- עוגת מייפל ואגוזי פקאן [חנהל'ה] - נפלאה
- בראוניז פאדג' שוקולד [אבי מ.] - להסבר על בראוניז, מרכיבים והמלצות בהכנה לחצו כאן.
- קרוסטיני עם טפנד זיתים שחורים ופלפלים קלויים [שף אמיר מרקוביץ'] - ב-3 צבעים בשמן הרב דה פרובנס