Pesto
תפריט
ה', 09 דצמ 2021, 03:32
110475 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

דגים מרוקאים ברוטב חומוס ותרד

לאוהבי הפיקנטי-חריף    

מאת: tommf ::: צפיות: 5336   

דגים מרוקאים ברוטב חומוס ותרד
5 מנות
בישול
דל שומן
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 5-6 מנות סטייק סלמון עבות או נסיכת הנילוס
  • 1 בצל גדול חתוך לרצועות
  • 6 שיני שום חתוכות לרצועות
  • 1 גמבה גדולה חתוכה לרצועות
  • 1-2 פלפל צ'ילי טרי חתוך לטבעות
  • 1 חב' שימורי חומוס ללא הנוזלים
  • 1/2 חב' עלי תרד טריים
  • 1 קופסא בינונית רסק עגבניות
  • 1.5 כוסות מים רותחים
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • מלח לפי הטעם
  • 1/2 כפית טובה כמון
  • 1 כף פפריקה רגילה
  • 1 צרור כוסברה חתוך דק - מוסיפים בסוף בלבד
  • 1/2 כוס שמן זית מובחר
דרך הכנה
  1. מחממים במחבת גדול את השמן ומאדים את הבצל כ-5 דקות עד להזהבה קלה.
  2. מוסיפים את השום, הגמבה ופלפל הצ'ילי ומטגנים עוד כ-5 דקות.
  3. מוסיפים את החומוס והתרד ומטגנים עד להתרככות עלי התרד.
  4. מוסיפים את רסק העגבניות, המים ואת כל התבלינים למעט הכוסברה, מערבבים היטב ומרתיחים.
  5. מוסיפים את הדגים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות עם מכסה עד שהדג מוכן.
  6. מפזרים את הכוסברה מעל, מבשלים עוד כ-2 דקות ומגישים.
הערות
מומלץ להגיש על מצע קוסקוס חם או אורז לבן עם הרבה רוטב. אני בדרך כלל מגיש זאת כמו צלחת חומוס - שם קוסקוס במרכז הצלחת, עושה עיגול ושם את הדג באמצע עם הרבה רוטב מסביב.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
דגים מרוקאים ברוטב חומוס ותרד By , 2008-11-24T05:43:31+02:00 דגים מרוקאים ברוטב חומוס ותרד לאוהבי הפיקנטי-חריף Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 5 Tags: none Ingredients: - 5-6 מנות סטייק סלמון עבות או נסיכת הנילוס 1 בצל גדול חתוך לרצועות 6 שיני שום חתוכות לרצועות 1 גמבה גדולה חתוכה לרצועות 1-2 פלפ... Instructions: מחממים במחבת גדול את השמן ומאדים את הבצל כ-5 דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום, הגמבה ופלפל הצ'ילי ומטגנים עוד כ-5 דקות. מוסיפים את החומוס והתרד ומטגנים ע...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר