Pesto
תפריט
ב', 19 אוג 2019, 05:46
110431 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פגואדה - Feijoada

חמין ברזילאי    

מאת: אורן בר ::: צפיות: 6335   

פגואדה - Feijoada
בישול
שעתיים ויותר
קושי: קל הכנה
» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 1 ק"ג שעועית שחורה מושרית לילה לפחות
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 חבילת קבנוס
  • 1 ק"ג בשר שמן-צלעות,שפונדרה וכו' אפשר לערבב כמה סוגים
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • אבקת מרק,מלח ופלפל
דרך הכנה
  1. לבשל את השעועית בסיר עם מים חמים ללא מלח כשעתיים להתרככות ולסנן.
  2. לטגן את הבצל בסיר עם שמן ביד נדיבה להזהבה ,להוסיף את הבשר ולטגן מכל הצדדים.
  3. להוסיף את הנקניק והשעועית ולכסות במים.
  4. להוסיף את השום והפטרוזיליה והתבלינים ולהביא לרתיחה.
  5. לבשל כחמש שעות על אש קטנה(לשים לב אם צריך להוסיף מים) או לשים על הפלטה לילה שלם.
  6. מוגש עם אורז לבן (מבושל עם כמה שיני שום כתושות) ועם פרופה- זהו שורש ברזילאי טחון אך אני מחליפה אותו בפירורי לחם מאחר והוא קשה להשגה בארץ. אופן הכנת הפרופה: לטגן בצל קצוץ דק בשמן ביד נדיבה להזהבה, להוסיף חבילה קטנה של פירורי לחם ללא תיבול, לתבל בפלפל ומלח. לערבב היטב תוך כדי טיגון. השמן נספג בפירורי לחם והם טיפונת מזהיבים-זה הזמן להוריד מהאש.

 

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
2
אורן בר (מקצוענ/ית)
בס"ד
תודה.ספר איך היה
1
tommf (מקצוענ/ית)
ציון 10
הי אורן. נראה קל ומדהים בטעם. נתת לי רעיון לשבוע הבא. תודה ושבת שלום.
פגואדה - Feijoada By , 2008-11-12T23:47:13+02:00 פגואדה - Feijoada חמין ברזילאי Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 0 Tags: none Ingredients: - 1 ק"ג שעועית שחורה מושרית לילה לפחות 1 בצל קצוץ דק 4 שיני שום כתושות 1 חבילת קבנוס 1 ק"ג בשר שמן-צלעות,שפונדרה וכו' אפשר... Instructions: לבשל את השעועית בסיר עם מים חמים ללא מלח כשעתיים להתרככות ולסנן. לטגן את הבצל בסיר עם שמן ביד נדיבה להזהבה ,להוסיף את הבשר ולטגן מכל הצדדים. להוסיף את הנ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר