קיש פטריות גבינת רוקפור וברנדי

6 מנות
אפיה

קושי: מתקדם
» עיקריות» או ארוחה קלה
מרכיבים
400 גר' בצק עלים מופשר
400 גר' פטריות שמפיניון טריות
20 גר' חמאה
8 כפות ארמניאק או קוניאק טוב
150 גר' גבינת רוקפור מפוררת
8 כפות חלב
1 חלמון
50 גר' אגוזי מלך קצוצים
30 גר' צימוקים
מלח ופלפל לפי הטעם
400 גר' פטריות שמפיניון טריות
20 גר' חמאה
8 כפות ארמניאק או קוניאק טוב
150 גר' גבינת רוקפור מפוררת
8 כפות חלב
1 חלמון
50 גר' אגוזי מלך קצוצים
30 גר' צימוקים
מלח ופלפל לפי הטעם
דרך הכנה
מחממים את התנור לחום גבוה.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעיגול בקוטר הגדול ב-5 ס"מ מגודל תבנית קפיצית 24, מניחים בתבנית על התחתית והדפנות, מנקבים בעזרת מזלג את התחתית ומכניסים לאפיה עד להזהבה קלה, מוציאים מהתנור.
פורסים את הפטריות, ממיסיים את החמאה במחבת גדולה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים 3 כפות ברנדי ומטגנים עד שנוזלים נספגים, מוציאים ומפזרים על התחתית האפויה באופן שווה.
מערבבים בקערה את הגבינה עם החלב והחלמון, מוסיפים את האגוזים והצימוקים, טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ויוצקים על הפטריות בתבנית.
מכניסים שוב לאפיה של כ-15 דקות עד להשחמה קלה, מוציאים ויוצקים את שארית הברנדי מעל ומציתים אותו, כשנעלמת הלהבה מעבירים לצלחת הגשה ומגישים.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעיגול בקוטר הגדול ב-5 ס"מ מגודל תבנית קפיצית 24, מניחים בתבנית על התחתית והדפנות, מנקבים בעזרת מזלג את התחתית ומכניסים לאפיה עד להזהבה קלה, מוציאים מהתנור.
פורסים את הפטריות, ממיסיים את החמאה במחבת גדולה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים 3 כפות ברנדי ומטגנים עד שנוזלים נספגים, מוציאים ומפזרים על התחתית האפויה באופן שווה.
מערבבים בקערה את הגבינה עם החלב והחלמון, מוסיפים את האגוזים והצימוקים, טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ויוצקים על הפטריות בתבנית.
מכניסים שוב לאפיה של כ-15 דקות עד להשחמה קלה, מוציאים ויוצקים את שארית הברנדי מעל ומציתים אותו, כשנעלמת הלהבה מעבירים לצלחת הגשה ומגישים.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- גלידה רכה ונימוחה - פרווה לחלוטין [yoka2] -
- קערות לחם למרק [imgold] -
- עוגת בראוניז גבינה [אבי מ.] -
- דגים מרוקאים [yheudit2430] -
- עוגת אגוזים ומרנג [אבי מ.] - שכבת עוגת אגוזים על שכבת בצק פריך ומעל קצפת
- לביבות בננות [אבי מ.] - לביבות בננות מתוקות
- קבב דגים [tommf] - מתכון מאוד קל וטעים