Pesto
תפריט
ש', 21 ספט 2019, 23:41
110433 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

סלט קטרון

סלט ירקות חם קר עם אופי אסיאתי באדיבות קטרון מסעדה גלילית במצפה הושעיה    

מאת: meital_m55 ::: צפיות: 6134   

סלט קטרון
2 מנות
הכנה וקירור
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» סלטים» ארוחה קלה
 
מרכיבים

המצרכים הדרושים לסלט: 
200 ג' (חצי שקית) עלי בייביס 
1/2 ראש חסה ערבית
 1 גזר חתוך לרצועות (גפרורים) 
6-7 פטריות חתוכות לרצועות 
7-8 עגבניות שרי חצויות
100ג' (חופן) נבטים 
המצרכים לרוטב ויניגרט בלסמי: 
80 ג' (רבע כוס) חומץ בלסמי 
1/4 כוס חומץ בן יין 
3 כפות סוכר 
5 שיניי שום כתוש (כף אחת)
 1 כף חרדל דיז'ון 1
 1כף סילאן 
מצרכים להכנת רוטב וייטנאמי: 
20ג' (שתיים וחצי כפות ) סויה 
1 כף סילאן 
1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד 
1/2 כף מירין 
1 כפית סוכר חום 
1כף דבש 
1כפית שמן שומשום

דרך הכנה
1.את כל החומרים לסלט מערבבים יחד
2. מערבבים את כל החומרים לרוטב יחד בבלנדר.
3. תוך כדי הערבוב מוסיפים באיטיות כוס שמן (קנולה או תירס) עד שמסמיך. 
4.מערבבים את הסלט עם הרוטב ויניגרט בלסמי ומניחים בצד.
5. להכנת הרוטב הויאטנמי מערבבים את כל החומרים בסיר ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב עדין.
6. על מחבת (רגילה או ווק) מחממים שמן שומשום ומוסיפים בהדרגה: 
5-6 פטריות חתוכות לרצועות
 5-6 עגבניות שרי 
חופן של אגוזי מלך קלופים מקפיצים את הכל קלות ומוסיפים 4 כפות של רוטב וייטנאמי בכמות שתעטוף את הירקות (לא יותר מזה כדי שלא ייהפך לנוזלי מדי).
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
לא נראה לי שיש קשר בין התמונה למנה
סלט קטרון By , 2008-10-06T15:06:39+02:00 סלט קטרון סלט ירקות חם קר עם אופי אסיאתי באדיבות קטרון מסעדה גלילית במצפה הושעיה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 2 Tags: none Ingredients: - המצרכים הדרושים לסלט: 200 ג' (חצי שקית) עלי בייביס 1/2 ראש חסה ערבית 1 גזר חתוך לרצועות (גפרורים) 6-7 פטריות חתוכות לרצועו... Instructions: 1.את כל החומרים לסלט מערבבים יחד2. מערבבים את כל החומרים לרוטב יחד בבלנדר.3. תוך כדי הערבוב מוסיפים באיטיות כוס שמן (קנולה או תירס) עד שמסמיך. 4.מערבבים את הסלט עם הרו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר