לביבות מצות
לביבות מצות, מצה ברי, עם גיוונים שונים.

14 מנות
טיגון

קושי: קל הכנה
» מתאבנים» או ארוחה קלה
מרכיבים
10 מצות
3 כוסות מים רותחים
5 ביצים
3/4 כפית מלח
מעט פלפל שחור
שמן לטיגון
3 כוסות מים רותחים
5 ביצים
3/4 כפית מלח
מעט פלפל שחור
שמן לטיגון
דרך הכנה
- שוברים את המצות בקערה לחתיכות קטנות ככל האפשר. יוצקים את המים הרותחים על פרורי המצות מערבבים ומכסים את הקערה ל-5-8 דקות לספיגת המים.
- מוסיפים את הביצים, המלח והפלפל, בוחשים היטב.
- יוצקים שמן למחבת בגובה 1 ס"מ ומחממים לחום בינוני.
- בעזרת כף גדולה מניחים לביבות שטוחות במחבת ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים, מוצאים לספיגה על מגבת נייר.
גירסאות נוספות:
- גירסה מתוקה, להחסיר את המלח והפלפל ולהוסיף כף סוכר.
- להוסיף 2 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים קלות לתערובת ולהוסיף עוד ביצה.
- להוסיף 150 גר' גבינה בולגרית או פטה מפוררת לתערובת.
- לצקת מחצית מכמות הלביבה למחבת ולהניח פרוסת גבינה צהובה מעל ועליה להוסיף שכבת תערובת נוספת כדי כיסוי הגבינה, לטגן משני הצדדים.
לפשטידה:
התערובת נהדרת להכנת פשטידות במיגוון חומרי מילוי. יש לצקת מחצית הכמות לתבנית חסינת אש בקוטר 22 ס"מ משומנת, להניח את המילוי הרצוי במרכז מעט רחוק מהשוליים ולכסות במחצית השניה של התערובת.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני עד שהפשטידה מזהיבה/ משחימה מעט.
לפשטידה גדולה יותר יש להגדיל את כמות החומרים בהתאם.
למילוי הפשטידה:
תערובת של גבינה מלוחה(בולגרית או פטה) ותפוח אדמה מבושל מעוך מעט.
תערובת של גבינה מלוחה וגבינה צהובה.
תערובת של גבינת קוטג' מתובלת.
תערובת של גבינת שמנת ועשבי תיבול או בצל ירוק.
תערובת של בשר טחון מטוגן עם בצל ותבלינים.
תערובת של פרוסות בשר או הודו מעושן ובצל מטוגן.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- גלידה רכה ונימוחה - פרווה לחלוטין [yoka2] -
- Pissaladiere טארט בצל [אבי מ.] -
- צלי בקר וירקות [אבי מ.] - צלי קוביות בשר בקר וירקות
- עוגת סולת וקוקוס [סוזיה] - עוגת צרקסי
- עוגת שוקולית [חולה על אפיה] - עוגת שוקולית קלת הכנה
- נתחי סינטה וירקות מוקפצים ברוטב סצ'ואן [מירי 1] - רצועות בשר וירקות מוקפצים
- סופגניות מסורתיות [belakiz] - מאד אוריריות