Pesto
תפריט
ש', 23 נוב 2019, 00:35
110435 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

כעכים מלוחים מתכון של אמא שלי

קלים להכנה וטעימים מאוד לנישנוש או לאפרטיף    

מאת: שונטלי ::: צפיות: 9162   

כעכים מלוחים מתכון של אמא שלי
30 מנות
30 דקות ופחות
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים

כעכים מלוחים מתכון של אמא

  • קילו קמח
  • 1 אבקת אפיה [אני השתמשתי בקמח תופח]
  • 2 כוסות שמן או 400 גר מרגרינה
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפיות סוכר
  • מים, כמה שניכנס (בערך 2 כוסות, הבצק צריך להיות חלק ורך)
  • קערה עם סוסמום
  • קערה עם ביצה
דרך הכנה
  1. לערבב את כל החומרים היבשים
  2. להוסיף את הנוזלים
  3. ללוש עד קבלת בצק עדין רך
  4. להכין רצועות וליצור עיגולים
  5. לתבול בביצה וסומסום ולהכניס לתנור מחומם מראש 180 מעלות

    הכנתי כל מיני צורות ומשאריות הבצק הכנתי אצבעות יוצא נהדר וגם נשמר המון זמן... אם נשאר משהו.
הערות
  • לשמור בצינצנת אטומה.
  • ניתן להחליף את הסומסום עם גבינה צהובה מגוררת או קצח.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
10
ראובן מ. (עורך)
יש למתן את כמות המים אם רוצים בצק פריך. הבסיס אמור להיות שומני. יותר מכפית מים והבצק יהיה קשה.
9
ראובן מ. (עורך)
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
8
דפנה (מנוסה)
ציון 10
אני מוסיפה את השומשום לבצק עצמו . יותר פשוט וגם טעים
7
הבצק יוצא קשה מאוד ומתפורר
ניסיתי להוסיף קצת מים ושמן..עדיין קשה נורא לעיבוד.
מה עשיתי לא נכון?
6
גם אני מכינה את העוגיות האלה, כדי לתת להם טעם מיוחד אני מוסיפה כ-2 כפות תבלין שנקרא מחלב (טחון)
5
גלי אני לא נותת לבצק לנוח..וזה לא גורע לא בבצק ולא בטעם...
בהצלחה[במקרה ותירצי להכין]
4
לא צריך לתת לבצק לנוח?
3
שומשום ולא סומסום
כעכים מלוחים מתכון של אמא שלי By , 2008-09-26T22:59:01+03:00 כעכים מלוחים מתכון של אמא שלי קלים להכנה וטעימים מאוד לנישנוש או לאפרטיף Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 30 Tags: none Ingredients: - כעכים מלוחים מתכון של אמא קילו קמח 1 אבקת אפיה [אני השתמשתי בקמח תופח] 2 כוסות שמן או 400 גר מרגרינה 2 כפיות מלח 2... Instructions: לערבב את כל החומרים היבשים להוסיף את הנוזלים ללוש עד קבלת בצק עדין רך להכין רצועות וליצור עיגולים לתבול בביצה וסומסום ולהכניס...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר