Pesto
תפריט
ב', 19 אוק 2020, 19:14
110457 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

קרוקה ביסקוטי אלגיראי של איה

עוגיות מעולות להגשה עם כוס תה או כל משקה חם.....    

מאת: שונטלי ::: צפיות: 6266   

קרוקה ביסקוטי אלגיראי של איה
30 מנות
30 דקות עד שעתיים
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים

מתכון של איה, נילקח מהפורום המיטבח של איה

  • 7 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
  • 150 גרם סוכר לקצף החלבונים
  • 150 גרם סוכר נוספים לתערובת החלמונים
  •  1 קילו קמח
  •  1 כוס שמן
  •  1 שקית סוכר וניל
  • קליפה מגורדת מלימון אחד
  • 2 שקיות אבקת אפיה
  • 100 גרם שקדים קצוצים גס (או לקנות מראש את אלה המולבנים החתוכים למסמרים)
  • 100 גרם צימוקים (יש המוסיפים גם אגוזי לוז קלויים וקלופים, לשיקולכם)
דרך הכנה
  1. מקציפים את שבעת החלבונים עם 150 גרם סוכר לקצף נוקשה
  2. מערבבים את החלמונים עם 150 גרם סוכר הנוספים
  3. מוסיפים לתערובת החלמונים לסירוגין את הקמח והשמן, ואח"כ גם את הוניל, אבקת האפיה והלימון המגורד
  4. מקפלים פנימה את קצף החלבונים
  5.  קולים בתנור חם את השקדים, ומקררים
  6. מוסיפים לעיסה את השקדים והצימוקים
  7. מכינים משטח עבודה ומשמנים אותו משמנים היטב גם את הידיים, כל החוכמה בבצק הזה היא לעבוד עם ידיים משומנות מאד, ועל משטח משומן, אחרת קשה לעבד את הגלילים.
  8. מחלקים את הבצק ל - 6 כדורים, ומכל אחד מהם יוצרים גליל מאורך, כמו נקניק
  9. מרפדים מגשים בנייר אפיה, ואופים את הגלילים במשך 20 דקות בחום של 180 מעלות
  10. כעבור 20 דקות, מוציאים מהתנור, ובעזרת סכין חדה פורסים כל גליל לפרוסות אלכסוניות
  11. משכיבים את הפרוסות על צדן החתוך במגש, ומחזירים לתנור לאפיה נוספת עד להזהבה

    הקרוקה אמור להיות פריך ונוקשה, כזה שמשמיע 'קריק-קראק' כשנוגסים בו.
    בדרך כלל, נהוג לטבול אותו בכוס המשקה החם, וכך לרכך אותו מעט ללעיסה, אבל גם יבש זה טעים ביותר!
    מאחסנים הכל בקופסת פח, או בקופסה אטומה אחרת, והופכים כל 'הפסקת קפה' לחגיגה.
הערות
מעולה ונשימר טוב בקופסה אני מכינה אותם בלי הפרדת הביצים.כך אמא שלי מכינה..התוספות שלי הפעם הם פיצפוצי שוקולד עם אגוזים...
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
תודה חמה דינה שחזרת להמליץ..
שבוע טוב לך
שונטי
3
ציון 10
מומלץ בחום מאוד מוצלח הכנתי את העוגיות עם פרות יבשים ואגוזים יצאה מעולה מתכון פשוט נהדר.
2
דפנה (מנוסה)
האם צריך לקרר את הגלילים לפני החיתוך?
1
את החיתוך יש לבצע בסכין משוננת והגלילים קרים
קרוקה ביסקוטי אלגיראי של איה By , 2008-09-24T17:34:59+03:00 קרוקה ביסקוטי אלגיראי של איה עוגיות מעולות להגשה עם כוס תה או כל משקה חם..... Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 30 Tags: none Ingredients: - מתכון של איה, נילקח מהפורום המיטבח של איה 7 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים 150 גרם סוכר לקצף החלבונים 150 גרם סוכר נוספים לתערובת החלמונים ... Instructions: מקציפים את שבעת החלבונים עם 150 גרם סוכר לקצף נוקשה מערבבים את החלמונים עם 150 גרם סוכר הנוספים מוסיפים לתערובת החלמונים לסירוגין את הקמח והשמן, ואח"כ ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר