Pissaladiere טארט בצל

6 מנות
אפיה

קושי: מתקדם
» עיקריות» או ארוחה קלה
מרכיבים
לבצק:
1כפית שמרים יבשים
3/4 כוס מים פושרים
1/2 2 כוסות קמח
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
למלית:
1/2 כוס שמן זית
1 קג' בצל יבש קלוף ופרוס דק
3 שיני שום
1 כפית טימין טרי קצוץ
8 פילטים אנשובי
1 כוס זיתים שחורים
1כפית שמרים יבשים
3/4 כוס מים פושרים
1/2 2 כוסות קמח
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
למלית:
1/2 כוס שמן זית
1 קג' בצל יבש קלוף ופרוס דק
3 שיני שום
1 כפית טימין טרי קצוץ
8 פילטים אנשובי
1 כוס זיתים שחורים
דרך הכנה
- מערבבים את השמרים עם המים וממיסים, מניחים לתסיסה של 5 דקות.
- מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים, יוצרים גומה בקמח ומסיפים את השמרים, מערבבים ומוסיפים את המלח, לשים לבצק אחיד וחלק.
- מוציאים למשטח מקומח ולשים עוד 5 דקות, מכסים ומניחים לתפיחה לנפח כפול.
- מחממים כף שמן במחבת מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את השום והטימין ומטגנים בערבוב עוד מספר דקות עד להזהבה קלה, מסירים מהאש.
- מחממים את התנור לחום גבוה.
- טופחים על הבצק ומחזירים לגודלו המקורי, משטחים ומרדדים לעיגול בגודל 25 ס"מ, משאירים שוליים גבוהים מעט ומניחים בתבנית אפיה.
- מכניסים לאפיה של 15 דקות ומוציאים.
- משטחים את תערובת המילוי על הבצק בצורה אחידה, מפזרים את נתחי האנשובי ומפזרים מעל את הזיתים השחורים, מזלפים מעל את יתרת שמן הזית ומכניסים לתנור להמשך אפיה עד להשחמה יפה.
- מוציאים ומגישים חם או קר.
הערות
- ניתן לאפות את הפאי גם בתבנית מרובעת.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- קרם ברולה [אבי מ.] - מתכון בסיסי וגיוונים
- חביתיות במילוי פטריות [אבי מ.] -
- עוגיות שיבולת שועל וצימוקים [אבי מ.] - עוגיות בריאות רכות
- לזניה גבינה וירקות [אבי מ.] -
- סלט כרוב עם אטריות "מג'יק" [פסקל] - כרוב בתוספת תערובת קלויה של אטריות ושקדים, ברוטב חמוץ מתוק
- בצק שוקולד [אבי מ.] - לעיצוב, פיסול או יצירת אלמנטים לקישוט עוגות
- חצילים וקישואים בתחמיץ [אבי מ.] - אצבעות חצילים וקישואים בתחמיץ פיקנטי.