Pesto
תפריט
ג', 10 דצמ 2019, 11:55
110436 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת שמנת וקינמון

עוגה בחושה שניתן להכין בכמה דרכים    

מאת: שונטלי ::: צפיות: 6355   

עוגת שמנת וקינמון
15 מנות
30 דקות עד שעתיים
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים

" מתכון שקיבלתי מחברה לעבודה עם שינויים רבים ותוספות שלי עוגה שאני מכינה שנים, כל פעם בוורסיה אחרת (מה שיש במקרר) – ובכל הוורסיות היא יוצאת רכה-רכה, עסיסית וטעימה..."(נירה)
העוגה מתאימה לתבנית בקוטר 24 או ל 2 תבניות אינגלייש קייק.

  •  200 גר' חמאה מרוככת (במקור מרגרינה) - הפעם שמתי 150 גר'
  • 1/4 1 כוסות סוכר (במקור 2 כוסות)
  •  4 ביצים
  • 2 כוסות קמח - מנופה - הפעם שמתי 1/2 2 כוסות
  •  1/2 כפית אבקת אפיה (במקור שקית שלמה) – מנופה עם הקמח
  • 1 גביע שמנת חמוצה, או שמנת מתוקה, או יוגורט, או כוס לבן, או כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (במקור העוגה עם אשל, אבל אני משנה בהתאם למה שיש לי במקרר - כל הוורסיות יוצאות טעימות - נירה)
  •  1 סוכר וניל – או 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 2 כפיות ברנדי או רום אלכוהולי (תוספת שלי – נירה)
  •  2 כפות מיץ לימון (תוספת שלי)
  •  1 כפית גרידת לימון (תוספת שלי)
  •  1 כפית גרידת תפוז (תוספת שלי)

    לפיזור על העוגה:
  •  1/4 כוס סוכר פלוס כפית קינמון
דרך הכנה
  1. מקציפים את החמאה עם הסוכר, מוסיפים תוך כדי הקצפה את הביצים אחת-אחת.
  2. מוסיפים את הקמח עם אבקת האפיה וממשיכים לערבל.
  3. מוסיפים את השמנת סוכר הווניל, הברנדי, מיץ לימון וגרידת הלימון והתפוז ומערבבים ידנית.
  4. מעבירים הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
  5. מפזרים מעל את הסוכר והקינמון.
  6. אופים ב-180 מעלות כ-45-40 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.

    הערות שלי (נירה):
    1. הפעם הורדתי 50 גר' מהחמאה (חושבת שיש מספיק שומן עם השמנת המתוקה).
    2. במקום שמנת חמוצה שמתי שמנת מתוקה.
    3. הוספתי 1/2 כוס קמח (1/2 2 כוסות במקום 2 כוסות).
    4. ערבבתי אגוזים טחונים קינמון וסוכר, עם מעט גרידת לימון – שמתי חצי מהבלילה בתבניות מעליה פיזרתי חלק מהתערובת האגוזים-קינמון-סוכר, מעל שמתי שוב בלילה ומעל פיזרתי את שארית האגוזים-קינמון-סוכר.
    5. כל השאר כמו במתכון המקורי. תהנו
הערות

אני שונטלי הכנתי הוספתי 2 תפוחים חתוכים לקוביות והוספתי לתוך תערובת הסוכר והקינמון יצא מעולה....

תודה לנירוש

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
5
תודה נונו תותו כייף ליקרא...לבריאות.
4
ציון 10
ואאאאאאו
יצאה משהו
תודה על המתכון המעולה ^_^
3
adinazio רשום 4 ביצים
2
כמה ביצים?
1
בכל עוגה בחושה כמעט יש שמנת או לבן או אשל וכד' לקרוא לזה עוגת שמנת וקינמון זה קצת יומרני...הבסיס במתכון...»»
עוגת שמנת וקינמון By , 2008-09-13T16:06:08+03:00 עוגת שמנת וקינמון עוגה בחושה שניתן להכין בכמה דרכים Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 15 Tags: none Ingredients: - " מתכון שקיבלתי מחברה לעבודה עם שינויים רבים ותוספות שלי עוגה שאני מכינה שנים, כל פעם בוורסיה אחרת (מה שיש במקרר) – ובכל הוורסיות היא יוצאת רכה-רכה, עסיסית וטעימה..."(נירה) הע... Instructions: מקציפים את החמאה עם הסוכר, מוסיפים תוך כדי הקצפה את הביצים אחת-אחת. מוסיפים את הקמח עם אבקת האפיה וממשיכים לערבל. מוסיפים את השמנת סוכר הווניל, הברנדי, מיץ ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר