Pesto
תפריט
ב', 21 יונ 2021, 12:40
110471 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

סלומון בסגנון מרוקאי

לאוהבי החריף    

מאת: chanak770 ::: צפיות: 5610   

סלומון בסגנון מרוקאי
4 מנות
שעתיים ויותר
 
מרכיבים
  • 4 חתיכות סלומון
  • 1 גמבה
  • 1 גזר
  • 1 תפו"א
  • 1 ראש שום
  • פלפלים חריפים (לפי הטעם)
  • חצי כוס שמן
  • חצי כוס מים
  • חצי כף פפריקה מתוקה
  • כפית פפריקה חריפה
  • 3/4 כפית כורכום
  • חצי כף תבלין פטרוזיליה יבשה
  • מעט כמון
  • פלפל לבן ומלח לפי הטעם
דרך הכנה
  1. מולחים את פרוסות הסלומון ומניחים עם המלח למשך שעה.
  2. מחממים תנור לחום של 250 מעלות.
  3. פורסים את הגמבה, התפו"א והגזר לפרוסות ושוטחים בתבנית אפיה.
  4. מקלפים את השום ושמים בתבנית (במקרה הצורך אפשר לחתוך את השן לשניים ואף להוריד בכמות השום לפי הטעם)
  5. מניחים את הפילפלים (לקבלת דג חריף יותר עדיף לחצות את הפילפלים ולהניחם בין חתיכות הדג)
  6. מעל הירקות מניחים את חתיכות הדג.
  7. שמים בקערה קטנה את השמן וכל התבלינים ומערבבים.
  8. מוסיפים את המים.
  9. שופכים על כל חתיכת דג את המתבל.
  10. מכסים בנייר כסף ומניחים בתנור למשך שעה ורבע.
  11. לאחר שעה ורבע בודקים אם הדג נהיה טוב ומסירים את נייר הכסף למשך 10 ד' על מנת שהדג יקבל צבע שחום.
  12. מגישים חם.
הערות
אפשר להשתמש גם בנסיכת הנילוס במקום הסלומון אבל מניסיון הסלומון מאוד מוצלח.
בתיאבון!
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
מדוע יש להמליח את הדג לפני בישולו?
סלומון בסגנון מרוקאי By , 2008-09-08T07:38:08+03:00 סלומון בסגנון מרוקאי לאוהבי החריף Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 4 Tags: none Ingredients: - 4 חתיכות סלומון 1 גמבה 1 גזר 1 תפו"א 1 ראש שום פלפלים חריפים (לפי הטעם) חצי כוס שמן ... Instructions: מולחים את פרוסות הסלומון ומניחים עם המלח למשך שעה. מחממים תנור לחום של 250 מעלות. פורסים את הגמבה, התפו"א והגזר לפרוסות ושוטחים בתבנית אפיה. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר