Pesto
תפריט
ד', 11 דצמ 2019, 04:21
110436 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת חלבה עם סילאן

   

מאת: כבביה ::: צפיות: 9161   

עוגת חלבה עם סילאן
12 מנות
30 דקות ופחות
ציון גולשים: 6
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 1 כוס סוכר
  • 200 גר' חמאה או מחמאה חתוכה לקוביות בטמפ' החדר
  • 4 ביצים
  • כוס ושליש + 2 כפות קמח תופח
  •  1/2 1  כוסות חלבה מפוררת גס
  • תבנית אינגליש קיק באורך 30 ס"מ

לציפוי

  • 1/3-1/4 כוס סילאן (דבש תמרים)
דרך הכנה
  1. לחמם תנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית .
  2. שמים את החמאה והסוכר בקערת המערבל ומקציפים כמה דקות עד שמתקבל קרם אחיד. ממשיכים להקציף ומוסיפים פנימה את הביצים זו אחר זו. וממשיכים להקציף דקה-שתיים. לעיסה אחידה, מוסיפים כוס מפרורי החלבה (שומרים את השאר לציפוי), ומערבבים ידנית, רק עד שהגושים נטמעים בעיסה אבל לא יותר, יוצקים לתבנית משומנת כך שהעיסה צגיע עד לשני שליש מגובה התבנית אופים35-40 דקות העוגה מוכנה כשהיא זהובה ומוצקה מגעה קפיצי וקיסם הננעץ בתוכה יוצא שעליו פרורים, מוציאים ומצננים כמה דקות.
  3. הציפוי
  4. כשהועגה עדין חמימה, מחוררים את חלקה העליון בכמה מקומות בעזרת קיסם, ויוצקים עליה את הסילאן, כך שיצםה את החלק העליון וינטוף גם לצדדים. מפזרים מלמעלה את פירורי החלבה .  
  5.  
  6. לשמור עד יומים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.  
הערות
בתאבון
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
העוגה טעימה מאד.אני החלפתי לקמח תופח מחיטה מלאה . למחרת היא משתבחת.
2
ראובן מ. (עורך)
נראה שהמתכון נלקח מ"אוסם" כמות שהוא. כמות החמאה מצביעה על בצק שהוא כמעט פירורי/עוגייתי.
1
COOKIES (מנוסה)
האם זה לא מוגזם היחס בכמות המרגריה והסוכר(למרות שיש חלבה) לכמות הקמח?
עוגת חלבה עם סילאן By , 2008-08-11T14:12:17+03:00 עוגת חלבה עם סילאן Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 12 Tags: none Ingredients: - 1 כוס סוכר 200 גר' חמאה או מחמאה חתוכה לקוביות בטמפ' החדר 4 ביצים כוס ושליש + 2 כפות קמח תופח  1/2 1  כוסות חלבה מפו... Instructions: לחמם תנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית . שמים את החמאה והסוכר בקערת המערבל ומקציפים כמה דקות עד שמתקבל קרם אחיד. ממשיכים להקציף ומוסיפים פנימה את הביצים זו אח...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר