עוגת תפוז
עם תפוז שלם בפנים לארומה מושלמת

אפיה

קושי: קל הכנה
» עוגות» או ארוחה קלה
מרכיבים
- 1 תפוז שלם לא קלוף
- 1 כוס שמן
- 1 כוס סוכר
- 1/2 קצפת שף הלבן פרווה להקצפה
- 2/3 כוס מיץ תפוזים
- 3 ביצים
- 2 וחצי כוסות קמח מלא + אבקת אפיה או קמח לבן תופח
דרך הכנה
- לקרצף את התפוז בסקוטש עם סבון היטב
- לחתוך את התפוז לרבעים עם הקליפה-אם יש המון חרצנים להוציא חלק מהם אם אין הרבה להשאיר להכניס למעבד מזון עם להב פלדה עם הביצים והסוכר ולרסק היטב במשך 3 דקות
- להוסיף את יתר החומרים כאשר את הקמח מוסיפים בהדרגה ולעבד לבצק אחיד
- ליצוק לתבנית עגולה קוטר 26 או ל2 תבניות אינגליש
- לאפות 50 דקות ב 180 מעלות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם במרכזה יוצא יבש
הערות
ניתן להכין את העוגה במתכונת חלבית- במקום שמן -200 גרם חמאה, במקום קצפת-1 שמנת חמוצה וניתן אז להמיר את מיץ התפוזים בחלב
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- סטייק ברוטב פטריות מוקרם [אורן בר] -
- מרק תירס ב-5 דקות [רוזליזה] - מרק תירס פרווה
- סלט עוף פיקנטי [אבי מ.] - סלט קל הכנה, 340 קלוריות למנה.
- פרפה שוקולד לבן [אבי מ.] -
- טראפל בראוניס [אבי מ.] -
- אצבעות מוצרלה ורטבים [אבי מ.] - אצבעות מוצרלה בציפוי פריך ו-4 רטבים לבחירה
- עוגת קקאו שוקולד [אבי מ.] -