באגט
הבאגט הצרפתי, מהלחמים הפופולרים בצרפת ובכל העולם.
* תמונה להמחשה intuitivmedia

אפיה
עתיר פחמימות

קושי: מתקדם
» לחם ולחמניות
ציון גולשים:
10
[3 מדרגים]
מרכיבים
1 כפות שמרים יבשים
1/2 2 כוסות מים חמימים
1/2 2 כפיות מלח
2 כוסות קמח קשה ללחם רצוי שטיבל 2
1/2 3 - 3 כוסות קמח רגיל
מעט קמח תירס צהוב
לציפוי:
ביצה טרופה
כף מים
1/2 2 כוסות מים חמימים
1/2 2 כפיות מלח
2 כוסות קמח קשה ללחם רצוי שטיבל 2
1/2 3 - 3 כוסות קמח רגיל
מעט קמח תירס צהוב
לציפוי:
ביצה טרופה
כף מים
דרך הכנה
- ממיסים את השמרים במים בקערה גדולה, מוסיפים את 2 כוסות הקמח הקשה ומערבבים היטב עם כף עץ, מוסיפים את המלח וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק רך ואחיד.
- מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה של 3 שעות, הבצק ישלש את נפחו ויפול.
- מוסיפים את הקמח הנותר, כוס בכל פעם תוך כדי עירבוב והבלעת הקמח בבצק, מוסיפים קמח עד לקבלת בצק חלק וגמיש, מעט רך, מוציאים למשטח מקומח ולשים כ-8 דקות, מנקים את הקערה ומיבשים, משמנים קלות ומניחים את הבצק ככדור בקערה, מכסים בניילון ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מחזירים לנפח המקורי ומחלקים את הבצק ל-3, מרדדים כל חלק למלבן באורך 30 ס"מ וברוחב 12 ס"מ, מגלגלים כל מלבן לגליל מעין רולדה, מגלגלים מעט וצובטים את הקצוות לצורת חרוט, משמנים קלות תבנית אפיה גדולה, מפזרים מעט גרגרי קמח תירס ומניחים את הלחמים בתבנית כשתפר הסגירה של הגלילים למטה, מניחים מעל מגבת ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח.
- כ-10 דקות לפני תום התפיחה יוצרים חתכים בעזרת סכין חדה באלכסון בעומק ס"מ על פני הלחמים. מחממים את התנור לחום גבוה.
- לפני הכנסת הלחם לתנור מכניסים תבנית עם 3/4 כוס מים חמים למשך כמה דקות, מורחים את הלחמים בביצה הטרופה עם המים ומכניסים את התבנית לתנור, לאחר 10 דקות מוציאים את תבנית המים וממשיכים באפיה עד להשחמה יפה.
- מוציאים ומצננים על רשת.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- עוגת סילאן בחושה בניחוח קינמון [ראובן מ.] - באדיבות "חצר כנרת" סילאן טבעי, מעדני תמרים ורטבים
- קובה בורגול מטוגנת [אבי מ.] -
- דגים ברוטב פיקנטי [שפית בהתהוות] - דג ברוטב
- לביבות קמח תירס וגבינה ספרדיות [אבי מ.] -
- ארוחת אורז במחבת [אבי מ.] - ארוחה מוקפצת במחבת, יכולה לשמש גם כתוספת למנה עיקרת.
- עוגת ביסקוויטים [אורן בר] -
- כרוב סיני כבוש [אבי מ.] - פיקנטי