ליקר תפוזים / פירות הדר
מתכון קל להכנת ליקרים טעימים מפירות הדר


מרכיבים
- 1 תפוז כתום חלק ויפה או כל פרי הדר לפי בחירתכם (רצוי מגידול אורגני)
- 750 מ"ל כוהל נקי 95%
- 7 כוסות מים
- 2 כוסות סוכר
דרך הכנה
- קושרים את התפוז בחוט חזק
- שופכים לתוך צנצנת את הכוהל
- תולים את התפוז כסנטימטר מעל הנוזל (לא קרוב מידי כי המפלס עולה)
- אוטמים היטב את הצנצנת ושמים בצד
- לאחר כמה שעות התפוז יתחיל "להזיע" ולטפטף אל תוך הכוהל
כשהכוהל מקבל צבע כתום (כעבור שבועיים עד חודש): - ממיסים את הסוכר במים, מצננים ומוסיפים לצנצנצת
- אוטמים שוב ומחכים כמה ימים.
הערות
ניתן להכין בשיטה זו ליקרים מכל פירות הדר.
בפירות קטנים אפשר להשתמש ביותר מפרי אחד
רצוי לשמור בקירור או במקפיא.
הליקר במתכון הנ"ל הוא בחוזק 30%. ניתן לשחק עם כמויות הסוכר והמים לפי הטעם.
בפירות קטנים אפשר להשתמש ביותר מפרי אחד
רצוי לשמור בקירור או במקפיא.
הליקר במתכון הנ"ל הוא בחוזק 30%. ניתן לשחק עם כמויות הסוכר והמים לפי הטעם.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- עוגת סילאן בחושה בניחוח קינמון [ראובן מ.] - באדיבות "חצר כנרת" סילאן טבעי, מעדני תמרים ורטבים
- קובה בורגול מטוגנת [אבי מ.] -
- דגים ברוטב פיקנטי [שפית בהתהוות] - דג ברוטב
- לביבות קמח תירס וגבינה ספרדיות [אבי מ.] -
- ארוחת אורז במחבת [אבי מ.] - ארוחה מוקפצת במחבת, יכולה לשמש גם כתוספת למנה עיקרת.
- עוגת ביסקוויטים [אורן בר] -
- כרוב סיני כבוש [אבי מ.] - פיקנטי