פטריות בשומשום
6 מנות
טיגון
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» מתאבנים» או צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
1 סלסלת פטריות שמפיניון
2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
2 שיני שום
4 כפות שמן זית טוב
מלח, פלפל, רבע כוס שומשום
2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
2 שיני שום
4 כפות שמן זית טוב
מלח, פלפל, רבע כוס שומשום
דרך הכנה
מנגבים היטב את הפטריות, חותכים כל פטרייה לאורכה לארבע פרוסות עבות.
מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים דקה או שתיים רק עד ריכוך הבצל, ללא השחמה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהפטריות מזהיבות. מתבלים במלח ופלפל. מעבירים לצלחת.
במחבת נפרדת, יבשה, ללא שמן, משחימים את השומשום כמה שניות בלבד תוך ערבוב מתמיד והשגחה, שלא ייחרך.
מפזרים את השומשום על הפטריות, ומגישים.
מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים דקה או שתיים רק עד ריכוך הבצל, ללא השחמה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהפטריות מזהיבות. מתבלים במלח ופלפל. מעבירים לצלחת.
במחבת נפרדת, יבשה, ללא שמן, משחימים את השומשום כמה שניות בלבד תוך ערבוב מתמיד והשגחה, שלא ייחרך.
מפזרים את השומשום על הפטריות, ומגישים.
הערות
אפשר להשתמש בפטריות המטוגנות למילוי קלתיות של בצק עלים (קונים קפוא ואופים לפי ההוראות שעל האריזה).
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
ציון 10
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- פאי אגסים [אבי מ.] - פאי במלית שקדים ואגסים פרוסים.
- צמת שוקולד [אבי מ.] - לא מבצק שמרים
- פסטו [oved.shina] - פסטו
- מוס שוקולד לבן [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- פילה דג סלמון בשרדונה [אבי מ.] - פילה דג סלמון ברוטב יין מעודן.
- עוגת גבינה פסיפלורה [אבי מ.] - עוגה קרה