Pesto
תפריט
א', 19 ינו 2020, 04:05
110438 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגיות שוקולד ציפס וטחינה

קוקיס בטעם מיוחד, נימוחות    

מאת: ראובן מ. ::: צפיות: 5595   

* תמונה להמחשה
עוגיות שוקולד ציפס וטחינה
30 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עוגות אישיות
 
מרכיבים
  • 2 כוסות קמח
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • חבילת חמאה (200 גר')
  • חצי כוס אגוזים מרוסקים
  • כוס שוקולד צי'פס
  • 2 כפות מיץ לימון טבעי
  • כף ליקר/ברנדי לטעמך
  • רבע כוס סוכר חום
  • 1 כוס סוכר (בהחלט אפשר פחות)
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס טחינה גולמית
דרך הכנה
  1. לחתוך את החמאה לקוביות קטנות ולהכניס למיקסר עם להב גיטרה
  2.   להוסיף את הסוכר החום והלבן ולערבב באיטיות עד לקבלת מירקם אחיד, אך לא יותר מדי.
  3. להוסיף את הטחינה
  4. בינתיים לנפות את הקמח עם הסודה לשתיה
  5. להוסיף את הביצה למיקסר ולערבל כדקה
  6. להוסיף את הליקר/ברנדי ומיץ הלימון
  7. להוסיף את האגוזים הטחונים ופתיתי השוקולד ולערבב הכל כדקה
  8. להעביר לקערה ולהכניס למקרר לחצי שעה

אפיה

  1. בעזרת שתי כפיות לקרוץ מהתערובת ולהניח על מגש אפיה עם נייר אפיה במרווחים (זה מתרחב) ובגודל אחיד ככל האפשר
    ראו תמוניות למעלה, לפני ואחרי הכנסה לתנור.
  2. להכניס לתנור שחומם מראש ל-190-200 מעלות
  3. לאפות כ-12 דקות עד שהשוליים של כל עוגיה משחימות קל ולהוציא מיד, לא לחשוש שזה לא "עשוי". להניח בחוץ כמה דקות (הן שבירות בהתחלה)  ולאחר מכן להעביר לצינון על רשת.

 

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
ראובן מ. (עורך)
השמנת הוסרה. אם התערובת סמיכה מדי, מעט שמנת או חלב יעזרו.
1
אין שמנת במרכיבים אז כמה להכניס?
עוגיות שוקולד ציפס וטחינה By , 2008-05-31T19:09:59+03:00 עוגיות שוקולד ציפס וטחינה קוקיס בטעם מיוחד, נימוחות Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 30 Tags: none Ingredients: - 2 כוסות קמח 1 כפית סודה לשתיה חבילת חמאה (200 גר') חצי כוס אגוזים מרוסקים כוס שוקולד צי'פס 2 כפות מיץ ... Instructions: לחתוך את החמאה לקוביות קטנות ולהכניס למיקסר עם להב גיטרה   להוסיף את הסוכר החום והלבן ולערבב באיטיות עד לקבלת מירקם אחיד, אך לא יותר מדי. להוסיף את הט...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
  • סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
  • לחם בקלות - חלק ב' [הדרכה] - בהמשך לסדרה על הכנת לחמים, נדבר על אפשרויות שונות בהכנת המרקם, על הגימור וכמויות....
הנצפים ביותר