לוביה טריפוליטאית

5 מנות
בישול

קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
מרכיבים
- 1 בצל גדול חתוך לחצי ירח
- 3/4 כוס שמן לסיר בינוי
- 8-9 רצועות דלעת לא גדולות
- 2 כפות רסק
- כף פפריקה מתוקה
- 1/2 כף פפריקה חריפה
- כפית מרק עוף
- כפית מלח (לא גדושה)
- 5-6 חתיכות בשר אדום טריות
- 2 כוסות שעועית לבנה (אפשר קפוא)
- 4-5 תפוחי אדמה חתוך לרבעים
דרך הכנה
- מחממים את השמן טוב, מטגנים את הבצל עד שיקבל גוון זהוב.
- בינתיים שמים את הרסק בקערה, שופכים רבע כוס מים רותחים ופותחים את הרסק עם מזלג.
- כשהבצל קיבל את הגוון הזהוב, שופכים את הרסק עם המים הרותחים ומבשלים כ- 20 דק', על אש בנונית, ומערבבים כל 5 דק' בערך.
- מוסיפים את הפפריקה החריפה והמתוקה בוחשים היטב, ומוסיפים כוס מים חמים.
- מוסיפים את הדלעת ונותנים לה עוד 5-6 דק' בישול.
- מוסיפים 2 כוסות מים חמים ואת הבשר ונותנים לו שעה בישול, אפשר להנמיך עוד טיפה את האש.
- מוסיפים את תפוחי האדמה את השעועית המלח והמרק עוף, מבשלים עוד חצי שעה
הערות
להגיש עם הרבה רוטב ושעועית.. לחם לבן טרי.. קצת צנון ופלפל חריף ירוק..
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת אגוזים ומרנג [אבי מ.] - שכבת עוגת אגוזים על שכבת בצק פריך ומעל קצפת
- מרק גריסים ובשר [אבי מ.] -
- לחם Naan הודי [אבי מ.] -
- עוגת שייש גבינה ושוקולד [אבי מ.] -
- עוגת קצפת וגרעיני רימונים [ראובן מ.] - באדיבות "טרי בריא" - מוצרים על בסיס גרגירי רימון ופירות טריים
- פטה כבדי עוף עם ריבת דומדמניות [אבי מ.] -
- פרחי כרובית ממולאים [אבי מ.] - פרחי כרובית ממולאים בבשר טחון ברוטב עגבניות