עוגת גבינה קרה
קלילה ואוורירית

16 מנות

מרכיבים
לעוגה:
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 1 גביע גבינה לבנה 250 גר' 5%
- 1.5 כוסות סוכר
- 1 שקית ג'לטין (14 גר')
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס מים חמים (250 מיל')
לתחתית:
- 2 ביצים
- 1/3 כוס קמח
- 3 כפות סוכר
- 3 כפות שמן
- 1 אבקת אפייה.
דרך הכנה
להכנת התחתית:
- מחממים את התנור ל-160 מעלות.
- בוחשים את כל החומרים (של התחתית) יחד.
- יוצקים לתבנית רינג גבוהה בקוטר 26.
- מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות.
לעוגה:
- מקציפים את הגבינה הלבנה 5% יחד עם כוס סוכר וגביע השמנת החמוצה וכפית תמצית וניל.
- בקערה נפרדת מקציפים את מיכל השמנת המתוקה עם החצי כוס סוכר הנוספת.
- ממיסים את הג'לטין בכוס המים החמים ומצננים.
- מערבבים בתנועת קיפול את שתי הקציפות יחד עם כוס הג'לטין.
- יוצקים לתבנית רינג גבוהה בקוטר 26 יחד עם התחתית.
- מכניסים למקפיא למשך שעתיים ולאחר מכן מעבירים למקרר.
- ישנה אפשרות לציפוי העוגה בחלקה העליון בפירורי ביסקוויטים או קונפיטורת פירות יער.
הערות
יש לכסות את העוגה כדי לא לקבל טעמים שונים מתוך המקרר.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


4
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- מרק כתום [לינדה7] - מרק עדשים כתומים
- גלילות פילו במלית פרג [אבי מ.] - גלילות בצק פילו פריך במלית פרג.
- נזיד עדשים [אבי מ.] - כמנה או תוספת למנה עיקרית
- פרחי כרובית ממולאים [אבי מ.] - פרחי כרובית ממולאים בבשר טחון ברוטב עגבניות
- פיצת בשר תורכית [אבי מ.] - פיצה נהדרת עם בשר טחון מתובל.
- פילה סלמון ברוטב סילאן [ראובן מ.] - מאת אתי קולט - "חצר כנרת", יצרנית מוצרי התמרים המובילה בישראל
- מאפה כרובית ופטריות [אבי מ.] - 240 קלוריות למנה.