לימונצ'לו
ליקר מעולה בטעם לימון לימי הקיץ החמים.
יום לפחות
קושי: קל הכנה
מרכיבים
- 10 לימונים יפים ושטופים
- 750 מ"ל כהל מזוקק 95%
- 4 כוסות מים
- 3 כוסות סוכר
- חופן עלי נענע טריים ושטופים היטב
דרך הכנה
- קולפים את הלימונים בעזרת קולפן ירקות. חשוב לקלוף רק את החלק הצהוב של הקליפה. (תמיד נשאר קצת לבן על הקליפות. זה לא נורא, אבל השתדלו שיהיה כמה שפחות, כדי שלא יתווסף טעם מריר למשקה.)
- מניחים את קליפות הלימון בצנצנת זכוכית בנפח של 3 ליטר.
אני אוהב בשלב זה לסחוט את המיץ מהלימונים ולהוסיף לצנצנת. (המהדרין מכינים את המשקה רק מהקליפות. לבחירתכם.)
- מוסיפים את עלי הנענע ואת האלכוהול. אוטמים היטב ומניחים במקום אפל וקריר למשך שבוע עד שבועיים.
- ממיסים בסיר על האש את הסוכר עם המים ומניחים להצטנן.
מוסיפים את סירופ הסוכר אל שאר המרכיבים. אוטמים ומחכים עוד שבוע.
- מסננים את הנוזל עם מסננת גסה. (ניתן לשמור את קליפות הלימון במקפיא ולהשתמש לגרידת לימון בעוגות וכו'.)
- מסננים שוב עם מסננת עדינה או בד.
- מוזגים לבקבוקים אטומים ושומרים בקירור.
הערות
ניתן לשחק עם כמויות הסוכר והמים לפי הטעם והנסיון.
משקה בחוזק של יותר מ30% רצוי לשמור במקפיא. (פחות מזה הוא יקפא.)
ניתן לקשט את הכוס בעלה נענע.
להגיש קר מאוד ביום חם מאוד.
משקה בחוזק של יותר מ30% רצוי לשמור במקפיא. (פחות מזה הוא יקפא.)
ניתן לקשט את הכוס בעלה נענע.
להגיש קר מאוד ביום חם מאוד.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגה בחושה עם גבינה [אבי מ.] -
- פאי פירות קייצי [אבי מ.] -
- טארט עגבניות וגבינה [אבי מ.] -
- שטרודל דובדבנים - הונגרי [aliza_325] - טעים חם או קר
- לחמניות מתוקות [אבי מ.] -
- פאי תפוחי אדמה כרובית וגבינה [אבי מ.] -
- עוגת סולת במילוי אגוזים [אבי מ.] - שמה המקורי של העוגה "טשפשטי" או "הריסה"