תחתיות ארטישוק במילוי פטריות
עם עשבי תיבול דורות

5 מנות
אפיה משולב

קושי: קל הכנה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 10 יחידות תחתיות ארטישוק
- מיץ מלימון אחד
- 2 כפות שמן זית
- 2 כוסות מים
- מלח ופלפל גרוס
מצרכים למלית: - 15 פטריות שמפיניון בינוניות
- 1 בצל קצוץ
- 2 כפות שמן זית
- 4 קוביות פטרוזיליה דורות
- 2 קוביות כוסברה דורות
- 2 כפות קמח מצה
- 1 ביצה
- 2 כפות גבינת פרמז'ן מגורדת
- מלח ופלפל
דרך הכנה
אופן הכנת הארטישוק:
-
מרתיחים בסיר בינוני את המים יחד עם מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל.
-
מוסיפים את תחתיות הארטישוק ומבשלים כ-10 דקות.
-
מוציאים את תחתיות הארטישוק ומניחים בתבנית אפייה.
אופן הכנת המלית:
-
קוצצים את הפטריות.
-
מחממים במחבת בינוני את שמן הזית ומוסיפים את הבצל והפטריות. מתבלים במלח ופלפל.
-
מאדים מעט את הבצל והפטריות, מסירים מהאש, שופכים לקערה ומצננים.
-
מוסיפים את קוביות הפטרוזיליה, קוביות הכוסברה, קמח המצה והביצה ומערבבים היטב.
-
ממלאים את הארטישוקים במילוי ומפזרים מעל גבינת פרמז'ן.
-
מכניסים את התבנית לתנור ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות למשך 15 דקות.
-
מוציאים מהתנור את הארטישוקים ומגישים.
הערות
תערובות התיבול של דורות בסגנון צרפתי, איטלקי או אסייתי מקצרים את משך הכנת הארוחה ומעניקים לה טעם מיוחד.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מוס טונה [אבי מ.] -
- רוטב ויניגרט תפוזים לסלט [אבי מ.] -
- גפילט פיש [אבי מ.] -
- חזה עוף על מצע ירקות במרינדה [אבי מ.] -
- פרוסות בקר בתנור [סביון] -
- כדורי חצילים מטוגנים [אבי מ.] -
- עוגיות וניל רכות [אבי מ.] -