ליקר בננה


קושי: קל הכנה
מרכיבים
- 2 בננות צהובות מקולפות וחתוכות לעיגולים
- 4 כוסות וודקה
- 2 כוסות מים
- 3 כוסות סוכר
- 2 כפיות תמצית ווניל
דרך הכנה
- שמים בצנצנת את הבננות והוודקה. כל חלקי הבננה חייבים להיות מכוסים לחלוטין בוודקה (אחרת הבננות משחירות ויוצא ליקר בטעם בננות רקובות. לא מומלץ.)
לכן שמים מעל הבננות מכסה פלסטיק או כל דבר אחר שישמור אותן למטה.
אוטמים היטב ומניחים במקום קריר ואפל למשך שבועיים.
- ממיסים בסיר על האש את הסוכר עם המים תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס לגמרי. מניחים להצטנן.
- מסננים את הבננות והוודקה דרך מסננת צפופה או בד ומניחים עד שהמשקעים יורדים והנוזל נעשה צלול.
- מעבירים לכלי אחר (ללא המשקעים) ומוסיפים את מי הסוכר והווניל.
- מערבבים היטב ומוזגים לבקבוקים אטומים.
הערות
המתנה של 1 עד 3 חודשים ישפרו את הטעם.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- עוגת סילאן בחושה בניחוח קינמון [ראובן מ.] - באדיבות "חצר כנרת" סילאן טבעי, מעדני תמרים ורטבים
- קובה בורגול מטוגנת [אבי מ.] -
- דגים ברוטב פיקנטי [שפית בהתהוות] - דג ברוטב
- לביבות קמח תירס וגבינה ספרדיות [אבי מ.] -
- ארוחת אורז במחבת [אבי מ.] - ארוחה מוקפצת במחבת, יכולה לשמש גם כתוספת למנה עיקרת.
- עוגת ביסקוויטים [אורן בר] -
- כרוב סיני כבוש [אבי מ.] - פיקנטי