עוגת אגוזים ושקדים לפסח
20 מנות
30 דקות ופחות
מרכיבים
- 200 ג"ר שקדים טחונים
- 100 ג"ר אגוזי מלך טחונים
- 6 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 כף קמח מצה
- 1 כפית תמצית וניל
- ריבה (לא לוותר על המריחה) אני מרחתי ריבת פטל
- 1 שמנת מתוקה / פרווה להקציף עם 2 כפות סוכר
דרך הכנה
- להקציף את הביצים עם כוס הסוכר עד לקצף בהיר וסמיך (בערך כ- 10 דקות)
- להוסיף בהדרגה את השקדים האגוזים כף קמח המצה, ותמצית הוניל, בצורה ידנית בתנועות קיפול מעטפת
- לשמן ולקמח תבנית 26-28 עגולה לאפות בחום בינוני כ- 30 דקות
- לאחר שהעוגה מוכנה וקצת קרה למרוח עליה ריבה, ולאחר מכן את השמנת המוקצפת עם שתי כפות סוכר
- לפזר לקישוט אגוזי מלך גרוסים דק
הערות
בתאבון , וחג שמח
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- אורז עם ערמונים [אבי מ.] - אורז מלא, ערמונים קצוצים וצימוקים.
- ירקות מוקפצים ברוטב תאילנדי פיקנטי [tommf] - מאוד קל ומדהים בארומה שלו
- רוטב גבינת רוקפור לסלט [אבי מ.] -
- חציל פרמזן [אבי מ.] - מאפה שכבות חציל, רוטב פסטו, עגבניות וגבינה.
- פילה סלמון ברוטב סילאן [ראובן מ.] - מאת אתי קולט - "חצר כנרת", יצרנית מוצרי התמרים המובילה בישראל
- עוגת מנהרת השוקולד [אבי מ.] -
- אוזני המן/מעמול פריכים וטעימים [רותם10] -