עוגת אגוזים ושקדים לפסח

20 מנות

מרכיבים
- 200 ג"ר שקדים טחונים
- 100 ג"ר אגוזי מלך טחונים
- 6 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 כף קמח מצה
- 1 כפית תמצית וניל
- ריבה (לא לוותר על המריחה) אני מרחתי ריבת פטל
- 1 שמנת מתוקה / פרווה להקציף עם 2 כפות סוכר
דרך הכנה
- להקציף את הביצים עם כוס הסוכר עד לקצף בהיר וסמיך (בערך כ- 10 דקות)
- להוסיף בהדרגה את השקדים האגוזים כף קמח המצה, ותמצית הוניל, בצורה ידנית בתנועות קיפול מעטפת
- לשמן ולקמח תבנית 26-28 עגולה לאפות בחום בינוני כ- 30 דקות
- לאחר שהעוגה מוכנה וקצת קרה למרוח עליה ריבה, ולאחר מכן את השמנת המוקצפת עם שתי כפות סוכר
- לפזר לקישוט אגוזי מלך גרוסים דק
הערות
בתאבון , וחג שמח
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מאפינס גבינות [אבי מ.] - מאפינס גבינות קוטג' וצ'אדר.
- סלט כרובית [אבי מ.] -
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- מרק חומוס איטלקי [אבי מ.] -
- רולדות בצק פריך מקמח מלא [אורן בר] - ללא מרגרינה
- עוגת שוקולד פאדג' ושקדים [אבי מ.] -
- מיני עוגות שוקולד [אבי מ.] - עוגות שוקלדיות אישיות כהות ולחות