מיני עוגות לימון במלית קרם לימון
עוגות לימון אישיות.
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» קינוחים
ציון גולשים:
9.3
[3 מדרגים]
מרכיבים
לעוגות:
3/4 1 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
100 גר' חמאה רכה
2/3 כוס סוכר
4 ביצים טרופות מעט
1 כף מיץ לימון
2 כפיות גרידת קליפת לימון
1/2 כוס חלב
למלית:
1 כוס מים
2 כפות קורנפלור
1/2 כוס סוכר
2 חלמונים טרופים
1/4 כוס מיץ לימון טבעי מסונן
1 כפית גרידת קליפת לימון
20 גר' חמאה
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-160°, מניחים עטרות נייר (מנג'טים)בתבנית שקעים(12).
- להכנת המלית - מערבבים בסיר קטן את המים, הקורנפלור והסוכר, מחממים תוך כדי ערבוב על להבה בינונית עד להתעבות התערובת, מסירים מהאש.
- טורפים מעט את החלמונים בקערה, מוסיפים מספר כפות מהתערובת לחלמונים ומערבבים, מחזירים את תערובת החלמונים לסיר ומחממים בבחישה עד שהתערובת מסמיכה מאד, כ-3 דקות.
- מסירים מהאש ומוסיפים את מיץ הלימון, גרידת קליפת הלימון והחמאה ומערבבים עד להמסת החמאה, מניחים לצינון מלא.
- להכנת העוגות - מנפים את הקמח ואבקת האפיה.
בקערת מיקסר מקציפים את החמאה והסוכר לתערובת בהירה ואוורירית, מוסיפים את הביצים אחת לאחר השניה, מוודאים לפני ההוספה שהביצה הקודמת הובלעה בתערובת, ממשיכים להקציף לתערובת קלה. - מוסיפים את מיץ הלימון וגרידת קליפת הלימון, מוסיפים את הקמח לסירוגין עם החלב ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לעטרות הנייר עד לשליש הגובה, מניחים 2 כפיות מלית במרכז על התערובת, ממלאים בשארית התערובת.
- אופים כ-25 דקות עד להשחמה קלה, מוציאים ומצננים על רשת.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פאי קרמל אגוזים ושוקולד [אבי מ.] -
- גולש הונגרי-הודי [אבי מ.] - מה שהופך את גרסת הגולש הזאת לגרסה הודית הוא השימוש בקרי
- מרובעי מרנג ופירות [אבי מ.] - קינוח מרנג ופירות ללא קרם
- ערמונים מסוכרים [אבי מ.] - ערמונים מסוכרים בסירופ.
- סירות תפוחי אדמה [אבי מ.] -
- איטריות אורז וירקות [אבי מ.] - מתכון קוראני.
- עוגת תותים וקצפת [אבי מ.] -