טארט עגבניות וגבינה
* תמונה להמחשה By MOs810 , from Wikimedia Commons
6 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» מתאבנים» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
לתחתית:
- 3/4 1 כוסות קמח
- 250 גר' חמאה
- 1/3 כוס מים
- 3 עגבניות גדולות בשלות
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1/2 כפית אורגנו יבש
- 1 כוס גבינת צ'דאר מגורדת
- 1 כוס מיונז
דרך הכנה
- מערבבים את חומרי התחתית במעבד מזון עד לקבלת בצק אחיד, מוציאים, יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון ומקררים כשעה במקרר.
- מחממים את התנור ל-180°, מוציאים את הבצק ומרדדים לעיגול הגדול ב-5 ס"מ מגודל תבנית פאי או תבנית קפיצית בגודל 24, משטחים את הבצק בתבנית ועל הדפנות, מנקבים את תחתית הבצק בעזרת מזלג.
- חולטים את העגבניות במים חמים לדקה, מוציאים ומקלפים את הקליפה, מצננים ופורסים את העגבניות לפרוסות, מניחים על תחתית הבצק.
- מפזרים מעל העבניות את האורגנו, המלח והפלפל, מערבבים בקערה את המיונז עם הגבינה ויוצקים על העגבניות.
- מכניסים לאפיה של כ-45 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, מוציאים ומצננים מעט לפני החיתוך וההגשה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פשטידת תרד וגבינת קוטג [אבי מ.] - פשטידה קלת הכנה
- ירקות אנטי פסטי [אבי מ.] - מתכון של השף ויקטור כהן עבור ובאדיבות "דורות - מוצרי שום ותיבול".
- פאי תפוחים ופרורים [אבי מ.] -
- עוגת טריקולד [ניקי ב] -
- סלט חצילים ועגבניות איטלקי [אבי מ.] -
- עוגת שייש [אבי מ.] - עוגה בחושה פופולרית בטעם וניל ושוקולד.
- כרוכית במילוי תמרים או פרג [אבי מ.] - כרוכיות בצק פריך במלית תמרים או פרג