לבבות ארטישוק ממולאים בפטריות ועשבי תיבול

15 מנות

מרכיבים
- 15 לבבות ארטישוק קפואים.(אפשר גם טריים או משומרים)
- 5 עלי שמיר קצוצים דק.
- 2 ענפים של אורגנו טרי קצוצים דק
- 1 ענף זעתר טרי קצוץ דק.
- 3 שיני שום כתושות
- 5 כפות פירורי לחם.
- 4 פטריות שמפיון קצוצות.
- 3 כפות שמן זית.
- מלח על פי הטעם
הרוטב
- מיץ מלימון אחד.
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כוס מים
- 2 כפיות סוכר.
דרך הכנה
- מרתיחים 4 כוסות מים מוסיפים את לבבות האטישוק ומבשלים יחד 5 דקות. מקררים ומסננים.( אם משתמשים בלבבות טריים או משומרים, אין צורך בפעולה זו)
- מערבבים את כל שאר החומרים,(למעט מרכיבי הרוטב) וממלאים את לבבות הארטישוק.
- מסדרים את הלבבות בתבנית, ושופכים מעל ובעדינות את חומרי הרוטב לאחר שעורבבו היטב.
- אופים בתנור כ-20 דקות בחום 160 מעלות.
הערות
ניתן להגיש חם או קר
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- פילה סלמון על הגריל [שף אמיר מרקוביץ'] - בתוספת ירקות ירוקים, נבטי ברוקולי וקשיו בנוסח אסיאתי
- לחמניות וינאיות [אבי מ.] -
- קרקרים [אבי מ.] -
- פאי מוס שוקולד [אבי מ.] - תחתית אגוזים ומלית שוקולד במרקם מוס
- לביבות תפוחי עץ מתוקות [אבי מ.] -
- חצילים בחומץ של סבתא דייזי [tommf] - כנכד לסבתא יווניה חצילים זורמים לי בדם
- מוס שוקולד [אבי מ.] -